Karácsonytól jöhet a szigorú karantén

2020. november 30., 13:47

Ukrajnában a kormány tervei szerint december 24. és január 15. között szigorú karanténintézkedéseket vezetnének be a koronavírus világjárvány miatt – közölte a Facebook közösségi oldalon Olekszandr Dubinszkij, a Nép Szolgája párt parlamenti képviselője, akit a korrespondent.net idéz.

Korábban David Arahamija, a Nép Szolgája frakcióvezetője a lockdownként emlegetett totális karantén bevezetésének valószínűségét 90 százalékosra becsülte az Ukrajina 24 tévécsatorna műsorában.

„Megvan az esélye, hogy szerencsénk lesz, de eddig minden arra vall, hogy a valószínűsége igen magas (a zárlatnak – a szerk.)” – idézte Arahamiát az Interfax – Ukrajina hírügynökség november 29-én.

A frakcióvezető megjegyezte, hogy a kormány „intellektuális zárlatot” készít elő, vagyis nem olyan szigorút, mint amilyen tavasszal volt Ukrajnában, hanem a regionális adottságokhoz igazítottat.

A politikus nem zárta ki, hogy az újévi ünnepek idejére leáll a tömegközlekedés. Elismerte, hogy egy ilyen intézkedés tönkretenné az ünnepeket, viszont szerinte nem jelentene akkora csapást a gazdaságra.

(korrespondent.net/Kárpátalja)