Megtartotta alakuló ülését a Kaszonyi Kistérségi Tanács

2020. december 2., 09:05 , 1035. szám

November 26-án került sor a Kaszonyi Kistérségi Tanács első ülésére, melyen többek között a kistérség tisztségviselőit és egyéb titulusait betöltő személyek kilétéről szavazott a tanács.

A gyűlés kezdetén csupán az ukrán himnusz hangzott el. Ezt követte Tóth Sándor polgármester eskütétele. A jegyzők megválasztása után a 22 tagot számláló képviselő-testület kijelölte a kistérség falvainak sztarosztáit (elöljáróit). Ennek értelmében Zápszonyban Dávid Valéria, Rafajnaújfaluban Antal József, Hetyenben, Csonkapapiban és Kispapiban Nagy József, míg Somban és Kastanovóban (Vadastanya) Farkas Ernő tölti be a tisztséget.

Tóth Sándor polgármester Horváth Évát ajánlotta titkárnak. A már említett tisztségek mellett megválasztásra kerültek négy további képviselői bizottság elnökei. A pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke Dudics István, az agrár-, közlekedési, fejlesztési és közbiztonsági bizottságé Hatalovics Sándor, az emberi jogokért felelős bizottságé Gazdag Eduárd, míg a szociális, kulturális, oktatási, ifjúsági és sportbizottságé Sütő Gábor lett.

Az ülést követően Pataki Gábor, a Kaszonyi Kistérségi Tanács Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) frakciójának vezetője nyilatkozott újságunknak: „A 22 tagú tanácsból 9-en vagyunk a KMKSZ képviseletében. Az elmúlt választásokon rajtam kívül még Szimcsera Szilvia indult a párt színeiben, de további hét képviselő is csatlakozott hozzánk” – kezdte mondandóját Pataki Gábor. Szerinte – ahogy eddig is – ezután is együtt tudnak majd működni a más pártok színeiben képviselőknek választott kollégákkal. „Lehet, hogy nem mindenben lesz egyetértés, de remélem, hogy a kistérségünk fejlődését szolgáló, égető fontosságú dolgokban kivétel nélkül egyet tudunk érteni” – fogalmazott.

SD