A Zorja tíz perc alatt lerendezte a meccset Ungváron

Labdarúgás

2020. december 2., 13:54 , 1035. szám

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Minaj FC az otthoni környezetnek számító ungvári Avangard Stadionban az Európa-ligában szereplő és ott az AÉK Athén elleni idegenbeli sikerélménnyel Kárpátaljára érkező Zorja Luhanszkot látta vendégül.

Vaszil Kobin együttese közel egy órán keresztül viszonylag jól tartotta magát, de azt követően a vendégek 10 perc alatt eldöntötték a három pont sorsát.

A luhanszkiak Kocserhin révén szerezték meg a vezetést az 53. percben, nem sokkal később pedig Ivaniszenya találatával már kettővel mentek a vendégek. A 60. percben Hladkij állította be a 3-0-s Zorja-győzelmet jelentő végeredményt.

A FTC-vel egy BL-csoportban szereplő Dinamo Kijev a Barcelona elleni hazai vereség után a Vorszkla Poltava legyőzésével hangolt a szerdai Juventus elleni torinói összecsapásra. A vírusfertőzése után először bevethető Cihankov már a 14. percben megszerezte a vezetést, majd a 36. percben Verbics a végeredményt is beállította.

A másik ukrán BL-együttes, a bajnoki címvédő Sahtar Donyeck csak Tetének a 88. percben esett találatával tudott győzni a Dnyipro ellenében, így tartani tudta a lépést a tabellán a fővárosiakkal.

A 11. forduló eredményei: Minaj FC–Zorja Luhanszk 0-3, Dinamo Kijev–Vorszkla Poltava 2-0, Dnyipro–Sahtar Donyeck 0-1, FK Lviv–FK Mariupol 1-3, Kolosz Kovalivka–Gyeszna Csernyihiv 1-1, Inhulec Petrovo–Olimpik Donyeck 2-1, FK Olekszandrija–Ruh Lviv 0-0.

A bajnokságban a Dinamo Kijev áll az élen 26 ponttal a 23 pontos Sahtar és a 19 ponttal harmadik Vorszkla előtt. A 11. helyen álló 9 pontos Minaj a hét végén sorra kerülő 12. fordulóban a Sahtar Donyeck vendége lesz.

(tamási)