A mi karácsonyunk – gyermekrajzpályázati felhívás

Pályázati felhívás

2020. december 21., 13:17 , 1037. szám

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány célja a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzése, bemutatása, a magyar nemzeti egység elősegítése, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátás, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatása a keresztény magyar kultúra új, maradandó értékeinek létrehozása érdekében.

A Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása projekt keretében az alapítvány GYERMEKRAJZPÁLYÁZATOT hirdet 3 és 14 év közötti, határon túli magyar gyermekek részére karácsony témakörben.

Megkérjük az óvónőket és tanárokat, hogy segítsék ezen rajzpályázat eredményes létrejöttét, a gyermekek minél nagyobb létszámú részvételét. Tanítványaikat serkentsék a rajzolásra. Segítsék a gyermekek munkálkodását, és adjanak tág teret az alkotó ösztönösségnek.

Kedves Gyermekek! A szeretetet, az összetartozást elsőként a családban élitek, éljük meg. Szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. Szeretnénk, ha megosztanátok velünk, hogyan élitek meg a karácsonyt a családotok körében, milyen népszokásokat tartotok, mit jelent számotokra Jézus születésének ünnepe, a szent család ünnepe.

Készíthettek rajzot, festményt, A/4-es és A/3-as méretben.

A rendező a beküldött gyermekrajzok válogatásából virtuális és hagyományos kiállítást is szervez. Három kategóriát különböztetünk meg: 3–6 év, 7–10 év, 11–14 év közötti gyermekek. A zsűri mindhárom kategóriában 3-3 nyertest hirdet, összesen 9 főt, akik ajándékcsomagot kapnak.

Beküldési határidő: 2021. január 25.

A nevezés díjmentes. A nevezés a kitöltött, aláírt nevezési lap és a gyermekrajz(ok) egyidejű beküldésével érvényes a KÁMME Alapítvány címére (1016 Budapest, Aladár u. 17). A nevezés csak a határidőkig megérkezett gyermekrajz(ok) és nevezési lap esetén érvényes.

A nevezési lap letölthető a www.kamme.keesz.hu honlapról.

A kitöltött, aláírt nevezési lap postán is megküldhető a kategóriák beküldési határidejéig.

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a pályázat és a nevezési lap beküldésével hozzájárul a gyermek és a saját személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá a gyermek nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) beküldésével nyilatkozik arról, hogy azt a gyermeke készítette.

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) és az aláírt nevezési lap beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a rendező a beküldött gyermekrajzo(ka)t térítésmentesen, szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, földrajzi és időbeli korlátozás nélkül, a gyermek nevének feltüntetésével:

• a kiállítás és/vagy kiállítássorozat anyagába beválogassa és a kiállítás(ok) részeként bemutassa;

• a pályázattal, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása projekttel és a kiállítással kapcsolatos online és nyomtatott publikációkban felhasználja;

• a pályázat és a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása projekt online és nyomtatott archívumában megőrizze;

• nyilvánossá tegye a KÁMME és/vagy a KÉSZ honlapján;

• a pályázat és/vagy a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása projekt katalógusába, kiadványába beválogassa és ott publikálja;

• a pályázat és/vagy a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása projekt elszámolásában, szakmai beszámolójában megjelentesse.

A gyermekrajz(ok) ettől eltérő célokra való felhasználására a KÁMME csak a 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselőjével kötendő külön írásbeli megállapodás alapján jogosult.

A zsűrizés: A zsűri pontozással (1–10) dönt a pályázatra és kiállításra kerülő gyermekrajzokról. A pályázatra beküldött gyermekrajz(ok) nem automatikusan kerülnek kiállításra! A zsűri döntése ellen nem lehet fellebbezni.

A zsűri tagjai:

• Dr. Bába Szilvia, a Duna Palota ügyvezetője

• Gedai Csaba fotóművész

• Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész

• Keresztes Dénes, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese

• Madarassy István Kossuth-díjas ötvös- és szobrászművész

• Molnár János festő- és grafikusművész

Minden résztvevő elektronikus emléklapot, a díjazottak nyomtatott oklevelet és ajándékcsomagot kapnak.

A 18. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselője a gyermekrajz(ok) és a nevezési lap beküldésével elfogadja a részvételi feltételeket.

További információért a kamme.alapitvany@gmail.com e-mail-címen vagy a + 36-1-328-0164-es mobilszámon érdeklődhetnek.

Értesítés az eredményről a KÁMME honlapján, Facebook-oldalán és e-mailben.

A kiállítás várható helyszíne: Józsa Judit Galéria (1053 Budapest, Városház u. 1.).

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával.

Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány