Hamarosan indul a licit a BL-labdáért

2020. december 23., 14:16 , 1038. szám

A Kárpátaljai Szövetség és a Visk Jótékonysági Alapítvány közös kezdeményezésére értékes fut­ball­ereklyéket bocsátanak árverésre. A hivatalos Bajnokok Ligája-labdára, valamint a magyar válogatott és a Fradi mezére 2021. március végéig lehet majd licitálni.

Az árverésen befolyt pénzösszeget a viski református templom viharban megrongálódott tetőzetének helyreállítására és a Kárpátaljai Szövetség jótékonysági tevékenységére fordítják majd a szervezők.

A program ötletgazdája Varga Sándor Fifa-menedzser, a Visk Jótékonysági Alapítvány létrehozója, a Kárpátaljai Szövetség elnökségi tagja, aki kérdésünkre elmondta: „A Visk Jótékonysági Alapítvány fennállása óta segíti a viski református egyházat. Amikor megtörtént a baj, nem volt kérdés, hogy ebben a helyzetben is megpróbálunk segíteni. Örülök annak, hogy Szerhij Rebrov, a Fradi siker­edzője is a kezdeményezésünk mellé állt, aki maga is aláírta a Bajnokok Ligája-labdát. Ezek a tárgyak, amelyeket sikerült megszerezni, mind nagyon értékesek. Remélem, sok érdeklődőt tudunk bevonzani majd vele. Emellett nemcsak licitálni, de adakozni is lehet, mely felajánlásokat a Kárpátaljai Szövetség számlájára várjuk.” Az ismert Fifa-menedzser azt is kifejtette: az, hogy a Dinamo Kijev egykori sztárfocistája – aki ma sikeres edzőként vezeti a Fradit – az akció mellé állt, az is arról tanúskodik, hogy az ukrán–magyar együttműködés példaértékű a sportban, s erről talán érdemes lenne példát venni másoknak is.

A jótékonysági akció alkalmával árverésre kerül tehát a hivatalos Bajnokok Ligája-labda, amellyel olyan világsztárok játszottak, mint Lionel Messi (Barcelona), Christiano Ronaldo (Juventus) vagy a Dinamo Kijev – FTC. A labdát minden Fradi-játékos aláírta, illetve az edzőjük is, Szerhij Rebrov, valamint a klub elnöke, Kubatov Gábor.

Lovrencsics Gergő a Ferencváros csapatkapitánya a magyar válogatott és a Fradi dedikált mezét ajánlotta fel árverésre.

A jótékonysági árverés mellé állt Pál István Szalonna, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője is, akinek felajánlásaként az árverésre bocsátott tárgyakra a licit 2021 márciusáig tart majd, amikor Budapesten az előzetes tervek szerint a Hagyományok Házában megrendezett ünnepi gála keretében zárul az árverés. Licitálni az alapítványok Facebook-megosztásai alatt is lehet. De személyesen is felvehetik a kapcsolatot a Kárpátaljai Szövetség vagy a Visk Jótékonysági Alapítvány vezetőségével.

VE