50-szeres válogatott Minajban!

Labdarúgás

2021. január 5., 11:18 , 1039. szám

Január 11-én kezdi meg a felkészülést a 2020–2021-es bajnokság tavaszi idényére az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Minaj FC együttese.

A tervek szerint Vaszil Kobin csapata először tüzetes orvosi vizsgálaton esik át, ami természetesen a játékosok és stábtagok tesztelésével is jár, majd tíz napon keresztül Ungváron folytatja az elsősorban erőnléti edzéseket. Ez idő alatt a felkészülési programban szerepel a magyar élvonalbeli Kisvárda, illetve a másodosztályban küzdő Debrecen elleni formába hozó mérkőzés is. A továbbiakban – január 23-tól február 6-ig – Törökországban edzőtáborozik a Minaj FC, ahol a terveknek megfelelően öt edzőmeccs is szerepel majd a programban. A 14 csapatos Favbet Liga tavaszi folytatására február 13-tól kerül sor.

Ami a játékoskeretben történő mozgásokat illeti, a bennmaradást jelentő 11. helyen telelő kárpátaljai együttesnél egyelőre több a távozó, mint az új játékos. A folytatásban Artur Karnoza és Oleh Hologyuk is máshol folytatja majd, illetve visszatér egyesületéhez, a Dnyipróhoz és a Mariupolhoz az ősszel kölcsönben Ungváron szereplő Makszim Lopirjonok és Kiril Melnicsenko.

Eddig egyetlen új játékos érkezése vehető biztosra, de az nem akárki, hiszen Artem Milevszkij neve nagyon is ismerősen cseng az ukrán futballéletben. A minajiak vezetőedzőjével, a 35 éves Vaszil Kobinnal egyidős Milevszkij legszebb éveit a Dinamo Kijevnél töltötte, ahol négyszeres bajnok és kupagyőztes volt, tagja volt a 2006-os világbajnokságon és 2012-es Eb-n szereplő ukrán válogatottnak. Az utóbbi öt évben igazi világjáróvá váló Milevszkij szerepelt a török, a román, a horvát, az orosz válogatott, sőt, a Kisvárda labdarúgójaként, 2018-ban, a magyar bajnokságban is.

Legutóbb a Dinamo Breszt alkalmazásában állt, ahol már nem muzsikált olyan kiválóan, hiszen csatár létére 53 mérkőzésen csak tízszer volt eredményes.

Mindenesetre, a Minajnál bíznak benne, és azt remélik, hogy tavasszal segítségére lehet majd a bennmaradásért küzdő együttesnek, amellyel Milevszkij másfél éves szerződést kötött.

(tamási)