Meghalt Olekszandr Kohutics

2021. január 25., 08:36 , 1042. szám

Ismét gyászol a kárpátaljai futballtársadalom… Néhány hónapja adtunk hírt róla, hogy elhunyt Viktor Rjasko, a kárpátaljai labdarúgás egyik meghatározó egyénisége, most pedig ismét veszteség érte szűkebb pátriánk futballkedvelőit.

Életének 51. évében tragikus hirtelenséggel meghalt Olekszandr Kohutics.

1970. február 25-én született Beregrákoson. Labdarúgó-pályafutását még 1990-ben kezdte az akkor még a szovjet bajnokság harmadik vonalában szereplő ungvári Zakarpattya játékosaként.

Egy rövid magyarországi kitérő után 1992-től stabil tagjává, majd csapatkapitányává vált az ukrán bajnokság első és másodosztályaiban szereplő Ung-parti együttesnek, ahol egészen 2004-ig szerepelt. Megalkuvást nem ismerő személyisége révén az ungvári publikum egyik legkedveltebb játékosa volt. Középhátvéd létére viszonylag sokszor volt eredményes, amit az a tény is bizonyít, hogy az ungváriak soraiban összesen lejátszott 457 mérkőzés során 48-szor volt eredményes, legtöbbször szabadrúgásokból.

Fénykorát követően levezetésként még megyei szinten is játszott, szerepelt például Badalóban, Munkácson, a Beregvidék FC-ben és Újdávidházán is. Utolsó klubja szülőfaluja csapata, Beregrákos volt, ahol már játékosedzőként segítette az együttest.

(tamási)