Jól halad a munka a Beregszászi kistérségben

2021. február 1., 16:27 , 1043. szám

Megtartotta soron következő ülését a Beregszászi Városi Tanács. Az ülés során 85 határozati javaslatot vitattak meg a képviselők, melyek többsége az oktatási és a földügyi kérdéseket érintette.

Az ülés elején Orosz Géza bejelentette lemondását képviselői mandátumáról, azonban ezentúl is első beosztott alpolgármesterként tevékenykedik tovább. Orosz Géza helyét a KMKSZ-frakcióban Szajenkó Lívia vette át. Emellett döntés született arról is, hogy Andrij Fecsorát nevezik ki megbízott alpolgármesterré. Az ülés során a képviselők kollektív beadvánnyal fordultak Ukrajna elnökéhez, a Legfelső Tanácshoz, valamint a Miniszteri Kabinethez, melyben a közüzemi díjak, a gáz és a villamos energia árának csökkentését kérelmezik.

Darcsi Karolina, a KMKSZ frakcióvezetője kérdésünkre elmondta: „A mai napon a Beregszászi Városi Tanács számos kérdést vitatott meg. Elsősorban Ukrajna kormányához, valamint elnökéhez fordultunk kollektív beadvánnyal, hogy csökkentsék a közüzemi díjakat, a gáz, valamint a villamos energia árát. Emellett a városi tanács képviselői korábban szakvéleményt kértek a város működési szabályzatával kapcsolatban, mert szerettük volna megtudni azt, hogy a nemzetiségi szimbólumokat lehet-e használni az ünnepi üléseken. Egy magánintézménytől már kaptunk választ, ezt tudomásul vettük, de várjuk a kijevi illetékesek szakvéleményét is” – mondta el a frakcióvezető.

Az ülés folyamán a képviselők döntöttek arról, hogy a Beregszászi kistérségben lévő iskolák kommunális tulajdonba kerülnek, ezenfelül a kistérséghez kerülnek át az oktatási, kulturális és egészségügyi intézmények is, amelyek eddig a járási tanács felügyeletében voltak. Az óvodák kérdése továbbra is megoldatlan maradt, mivel ebben még nem született határozat a Beregszászi Járási Tanács részéről.

 ev