Sakk-klub indult Beregszászban

2021. február 12., 18:58 , 1045. szám

Ahogy fejlődik és egyre szebb arculatot nyer Beregszász, úgy a kulturális élet terén is egyre több lehetőségünk nyílik szórakozásra, különböző társas és sporttevékenységekre. A Pro Cultura Subcarpathica szervezésében ezúttal sakk-klub indult a Fedák Sári-központban.

A Fedák Sári Kulturális Központ Beregszász kulturális életének egyik ékköve, hiszen megannyi érdekes és a városban egyedülálló programmal készül az érdeklődők számára. Együttműködve a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal és Jótékonysági Alapítványával az előadások előtt, illetve azokat követően hangulatos légkörben lehetősége van bárkinek elfogyasztani egy forró teát vagy egy ízletes kávét, megbeszélni a színpadon látottakat, vagy egyszerűen csak közelebb kerülni Fedák Sári életéhez.

Február 11-én sakk-klubbot indított a Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet a Fedák Sári-központban, ahol a tervek szerint a jövőben minden héten csütörtök délutánonként megtartják az eseményt. A fiataloktól az idősebb korosztályig bárki kipróbálhatja magát a sakk világában. Ezeken az alkalmakon bárki komolyan megmérettetheti magát versenyszerűen, viszont lehetőség van könnyed, baráti meccsek lejátszására is.

Az első alkalommal megrendezett sakk-klubon a résztvevők kellemes hangulatban mérhették össze tehetségüket egy-egy finom ital társaságában. A szervezők elmondták, hogy reményeik szerint ez a jó hangulat belengi majd a jövőben is a csütörtök estéket, és egyre több érdeklődőt vonz magához a sakk különleges világa.

A Fedák Sári-központban több programot is szeretnének megvalósítani a központ programfelelősei, a színház Jótékonysági Alapítványa és a PCS. A többi között pódium-előadásokat, irodalmi és zenés összeállításokat, felolvasószínházi darabot tekinthetnek majd meg az érdeklődők, továbbá rendszeres kártyaesteket kívánnak szervezni, amelyeken versenyszerűen űzhető kártyajátékok várják majd az érdeklődőket, mint amilyen a bridzs vagy a römi.

K. K.