Vereséggel kezdte a bajnoki évet a Minaj FC

Labdarúgás

2021. február 17., 08:36 , 1045. szám

Vaszil Kobin együttese a tavaszi idénynyitónak számító 14. fordulóban hazai környezetben maradt alul a kiesés elleni harcban egyik legnagyobb riválisának számító FK Lviv ellenében.

A téli pihenő során a játékospiacon aktívan ténykedő kárpátaljai együttesben Kobin mester egyszerre három új játékosnak – Milevszkij, Petruszenko és Karasz – is helyet szorított a kezdőben, de igazából egyikük sem tudta meggyőzni a minajiak trénerét abban a tekintetben, hogy a leigazolásukkal jól járt a csapat, amit az a tény bizonyít a legjobban, hogy mindhárman lecserélésre kerültek a meccs folyamán.

Alvaro révén már az első fél­időben kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, amit a szünetben csereként pályára lépő Anton Sinder még a második játékrész elején kozmetikázni tudott, de az egyenlítés már nem jött össze.

A közvetlen riválistól elszenvedett hazai vereség azért is aggasztó, mivel ily módon a két csapat nem csak hogy helyet cserélt a bajnoki tabellán, de a minajiak lecsúsztak az utolsó helyre…

Ami a forduló további eredményeit illeti, a listavezető Dinamo Kijev ha nehezen is, de behúzta az Olimpik Donyeck elleni hazai találkozóját. A fővárosiaknál Beszedin duplázott, Bujalszkij pedig egyetlen góllal járult hozzá a 3-1-es győzelemhez.

Bennragadt a bajnoki rajton a címvédő Sahtar Donyeck, amely a Kolosz Kovalivka vendégeként ikszelt és került hárompontos hátrányba a listavezető kijeviekkel szemben.

Eredmények: Minaj FC–FK Lviv 1-2, Dinamo Kijev–Olimpik Donyeck 3-1, Kolosz Kovalivka–Sahtar Donyeck 0-0, Zorja Luhanszk–Gyeszna Csernyihiv 2-1, FK Mariupol–FK Olekszandrija 0-1, Dnyipro–Inhulec Petrove 2-0, Ruh Lviv–Vorszkla Poltava 1-1.

A bajnoki tabellát 33 ponttal vezető Dinamo Kijev mögött a Sahtarnak 30 pontja van.

A rendkívül sűrű alsóházban a 10. helyre feljövő FK Lvivnek 12 pontja van, de csak 2 ponttal van lemaradva tőle az utolsó, 14. helyre lecsúszó Minaj FC.

A február 20-án megrendezésre kerülő 15. fordulóban a kárpátaljai együttes a 19 pontjával 6. helyen álló Olekszandrija otthonába látogat.

(tamási)