Idegenből is „pontatlanul” távozott a Minaj FC

Labdarúgás

2021. február 24., 08:27 , 1046. szám

Második idei bajnoki találkozóján sem sikerült a pontszerzés az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő Minaj FC számára.

Vaszil Kobin együttese a 15. fordulóban az FK Olekszandrija vendégeként szenvedett sima vereséget.

Pedig bő negyven percig a kárpátaljai csapat teljesen egyenrangú ellenfele volt vendéglátóinak, de az első játékrész végén – egy védelmi hibát kihasználva – mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. Lucskevics gólját követően a második félidőben Bondarenko és Vartuh is bevette a minaji kaput, a vendégek részéről még a szépítés sem jött össze.

A kiesés elleni harcban közvetlen riválisnak számító ellenfelek közül egyiknek sem sikerült nyernie, sőt, a pontszerzés is csak a Minajhoz hasonlóan újoncnak számító Inhulecnek jött össze.

Ami a bajnoki címért zajló csatát illeti, a listavezető Dinamo Kijev csak Cihankovnak a 92. percben esett büntetőjével tudta elkerülni a vereséget a Gyeszna Csernyihiv vendégeként, és mivel a Sahtar Donyeck begyűjtötte a három pontot, így a címvédő újra egy pontra feljött az éllovas Dinamo mögé.

Eredmények: FK Olekszandrija–Minaj FC 3-0, Mariupol–Zorja Luhanszk 0-1, FK Lviv–Kolosz Kovalivka 0-2, Inhulec Petrove–Vorszkla Poltava 2-2, Sahtar Donyeck–Ruh Lviv 2-0, Gyeszna Csernyihiv–Dinamo Kijev 1-1. Az Olimpik Donyeck–Dnyipro találkozót lapzártánk után rendezik.

Az élen a Dinamo 34 ponttal vezet a 33 pontos Sahtar, illetve a 26 ponttal harmadik Zorja előtt.

A Ruhhal együtt 10 ponttal sereghajtó Minaj a február 28-án sorra kerülő 16. fordulóban az Olimpik Donyeck együttesét látja vendégül Ungváron.

(tamási)