Csapatépítés KMDFKSZ módra: közös hétvége Felsőgerebenen

2021. március 2., 16:28 , 1047. szám

Az elmúlt hétvégén (2021. február 26–28. között) a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének (KMDFKSZ) elnöksége egy csapatépítő-vezetőképző hétvégén vett részt Felsőgerebenen. A háromnapos rendezvény célja az volt, hogy a KMDFKSZ vezetősége még jobban összekovácsolódjon, aminek köszönhetően hatékonyabbá válhat a feladatok, kötelességek elvégzése, illetve gördülékenyebbé a különböző kihívások és problémák megoldása.

A hétvége nyitánya maga a közös utazás volt Felsőgerebenre. A 16 fős csapat pénteki programsorozata önismereti és csapatépítő blokkal vette kezdetét, amit vitadélután és érvelőest követett, legvégül pedig egy izgalmas kvízesten mérhették össze intelligenciájukat a jelenlévők.

Szombaton retró rajzokat készítettek. A múltidéző plakátok a KMDFKSZ 22 éves fennállása alatt regnáló elnököket és megvalósított programjaikat mutatták be. A tervek szerint a két óriásplakát a diákszervezet főhadiszállásának falait fogja díszíteni. A délután későbbi részében kommunikációs és önismereti blokkokat szerveztek, majd különböző „social” videókat készített a csapat. Az elkészült videók mindegyike olyan világégető problémákra hívja fel a figyelmet, melyek megannyi ember életében jelen vannak, mint például a rasszizmus, a családon belüli erőszak vagy az állatkínzás.

A hétvége zárásaként a társaság a felsőgerebeni Árpád-vonal közeli bunkeréhez is ellátogatott.

Lőrinc Ingrid, a szervezet elnöke szerint nagyon jól sikerült a hétvége. Elmondta, a csapat minden tagja fejlődött, és közelebb is kerültek egymáshoz, hisz több olyan kommunikációs szekció is volt, melyen belül elkerülhetetlen volt az őszinteség és a bizalom. „A hétvége után mindenki újult erővel vág neki a rá váró programok, feladatok szervezésének és az egyetemi félévből hátralévő hónapoknak. Mindannyiunknak jót tett a friss levegő és a fellélegzés a jelenlegi vírushelyzetben, sőt, a távoktatás idején valószínűnek tartom, hogy az együtt és közösségben töltött idő rendkívül pozitív hatással van mindannyiunkra” – mondta a KMDFKSZ elnöke.

A csapatépítő hétvégét a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályozások és védőintézkedések szigorú betartása mellett rendezték meg.

SD