Nurijev duplázott – már nem kieső a Minaj FC

Labdarúgás

2021. március 3., 08:35 , 1047. szám

A bennmaradás szempontjából rendkívül fontos meccset vívott vasárnap az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Minaj FC. A 16. játéknapot sereghajtó pozícióból váró kárpátaljai együttes az Olimpik Donyecket látta vendégül az ungvári Avangard Stadionban.

Az immáron újra nézők előtt zajló összecsapáson a hazaiakat irányító Vaszil Kobin újra a kezdőben szavazott bizalmat a télen igazolt Milevszkijnek, ám végül mégsem az 50-szeres ukrán válogatott csatár lett a meccs embere, hanem az idénybeli hetedik és nyolcadik gólját is megszerző Anatolij Nurijev, akit a hajrában kiállítottak.

No de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a legfőbb események az első játékrészben történtek. A 12. percben Nurijevet buktatták a 16-oson belül, az ítéletet pedig maga a sértett hajtotta végre, amivel vezettek a hazaiak. Nem sokáig örülhettünk az előnynek, pár perc elteltével egy jobb oldali beadást követően a vendégek kameruni légiósa, Nkeng fejjel ívelt a kapujából kissé kinn álló Popovics kapus mögé.

Az első játékrész legvégén ismét büntetőhöz jutottak a minajiak, az ez alkalommal kezezés miatt megítélt büntetőt ismét Nurijev értékesítette. A hazaiak gólvágójának ez volt az idénybeli nyolcadik találata.

A második játékrészben az egykori ungvári tréner, Jurij Kalitvincev által irányított Olimpik mindent megpróbált az egyenlítésért, helyzeteik is akadtak a vendégeknek, de mégsem sikerült számukra az egyenlítés. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a meccs emberét, Nurijevet a 85. percben második sárga lapja miatt kiállította a játékvezető.

Szezonbeli első győzelmével a Minaj FC a tabella 12. helyére lépett előre.

A forduló meglepetését az Európa-ligában hét közben továbbjutó Sahtar Donyeck okozta azzal, hogy pályaválasztóként a 95. percben esett találattal kikapott az utolsó negyedórát tíz emberrel játszó Zorja Luhanszktól. A tabellán így már négy pontra nőtt a Lembergben fölényes győzelmet aratott Dinamo Kijev előnye a címvédővel szemben.

Eredmények: Minaj FC–Olimpik Donyeck 2-1, Sahtar Donyeck–Zorja Luhanszk 0-1, FK Lviv –Dinamo Kijev 1-4, Gyeszna Csernyihiv–Inhulec Petrove 3-0, FK Mariupol–Dnyipro 2-2, Vorszk­la Poltava–Olekszandrija 3-1, Kolosz Kovalivka–Ruh Lviv 1-2.

A bajnokságban a Dinamo vezet 37 ponttal a 33 ponttal második Sahtar és 29 pontos Zorja előtt.

A rendkívül szoros alsóházban a Minajnak és a Ruhnak 13 pontja van, ami még éppen bennmaradást ér a vonal alatt lévő egyformán 12 ponttal álló Inhulec és FK Lviv előtt.

A hét végén sorra kerülő 17. fordulóban a kárpátaljai együttes a Dinamo Kijevet látja vendégül.

(jéel)