Pásztor István: Egy sor magyar beruházás valósulhat meg Szerbiában a közeljövőben

2021. március 3., 10:16 , 1047. szám

Egy sor magyar beruházás valósulhat meg Szerbiában, főleg Vajdaságban a közeljövőben – hangsúlyozta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a palicsi fejlesztésekről is beszélt. Tervezik például egy olyan óriásszálloda felépítését a tó partján, amelyhez magyar forrásokat is bevonnának.

Sörfőző üzem, illetve betonelemeket gyártó üzem kiépítése is tervben van Szabadkán a magyar állami támogatásnak köszönhetően – nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István. A VMSZ elnöke kifejtette, hogy a magyar kormány még a múlt évben biztosított pályázási lehetőséget kis- és közepes vállalkozások, cégek számára. Ennek a hozadéka, hogy magyar befektetések, fejlesztések érkeznek Szerbiába.

„Közel 50 cég fog fejleszteni, elsősorban Vajdaságban, de Szerbia más területein is. Az így megvalósuló fejlesztéseknél a magyar állami támogatás 50 millió euró. Ha ehhez hozzátesszük a vállalatok önrészét, illetve a banki forrásokat, amelyeket igénybe vesznek, akkor, úgy gondolom, hogy több mint 100 milliós fejlesztési ciklus indul el ennek az egy évnek a következtében. Ez azért nagyon fontos, mert munkahelyeket teremt. Jövedelemszerzési lehetőséget jelent. A mindennapjainkat változtatja meg. Beszállítói köröket generál” – mutatott rá Pásztor István.

(Pannon RTV/vajma.info/Kárpátalja)