Befejeződött a biológia, kémia, földrajz tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvége

2021. március 9., 12:43 , 1048. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány ötödik alkalommal rendezte meg a biológia, kémia, földrajz tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégéjét. A tehetséggondozó hétvégék célja volt a Magyarországon megrendezésre kerülő Hevesy György Kárpát-medencei Kémia-, Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia-, Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Versenyre való felkészítés, a résztvevők természettudományos ismereteinek elmélyítése, bővítése.

A foglalkozásokra meghívást kaptak a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett Szent-Györgyi Albert kémia- (8. osztály), Margittai Antal biológia- (7–8. osztály) és természetrajz-földrajz (7–8. osztály) versenyek 1–10. helyezettjei, akik már eddig is bizonyították ezen tantárgyak iránti szeretetüket.

A meghívottakból a három tehetséggondozó hétvégén összesen 33 tanuló vett részt, akik felkészülését 16 tanár segítette.

A hétvégék folyamán a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel a foglalkozások pénteken és vasárnap online, szombaton pedig tantermi formában valósultak meg. Szombaton a tanulók kiscsoportokban vettek részt a foglalkozásokon a karanténszabályokat betartva, azaz egy teremben maximum 20 fő egészségügyi maszkban egymástól 1,5 méteres távolságra helyezkedett el.

A tehetséggondozó hétvégék alatt a gyerekek étkeztetését és utaztatását a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány biztosította.

A programot Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány vezetősége köszönetét fejezi ki Kohut Erzsébetnek, a program szakmai referensének és valamennyi szakembernek az odaadó és áldozatos munkáért, amelyet a karanténhelyzetben is vállaltak.

Váradi Natália,
a „GENIUS” JA igazgatója