Megkapták diplomáikat a turizmus szakos hallgatók

2021. március 9., 17:34 , 1048. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) Szakgimnáziumában a turizmus szak keresztféléves, így gyakorlatuk teljesítését követően március 3-án kaptak ifjú szakember minősítésű diplomát a hallgatók. A szigorú karanténszabályok miatt csak a 23 hallgató és tanáraik vehettek részt az ünnepi eseményen, mely a történelmi egyházak képviseletével a beregszászi római katolikus templomban került megrendezésre.

„A szakgimnáziumban ez a legnépszerűbb képzésünk, nem véletlenül, hiszen Kárpátalja az a térség, ahol a turizmus fellendülőben van” – kezdte nyilatkozatát Soós Katalin, a II. RF KMF Szakgimnáziumának igazgatója. Az igazgató asszony arról beszélt, hogy a karantén miatt nehéz helyzetbe került a turizmus szak is, mert az utolsó tanévben rengeteg gyakorlatra volt szükség. Azonban Beregszászban és környékén mégis akadtak olyan vállalkozók, akik befogadták a diákokat gyakorlatra, így betekintést nyerhettek a diákok mindennemű turizmussal kapcsolatos munkába. „Úgy gondolom, hogy a diákok igazi válságszakértők lehetnek, mert látták, hogyan élik túl a turizmusban dolgozók ezt a nehéz helyzetet” – zárta nyilatkozatát Soós Katalin.

A Rákóczi-főiskola bármelyik szakon szívesen látja a most végzett hallgatókat – erről Csernicskó István, a II. RF KMF rektora beszélt, aki hozzátette: az alapképzés (BA/BSc) turizmus szakon is lehetőséget kínál a most végzett hallgatóknak. Ehhez csak azt kell tenniük, hogy jelentkeznek.

(jt/karpat.in.ua)