Kijevben nem volt esély a pontszerzésre

Labdarúgás

2021. március 10., 08:57 , 1048. szám

Hiába készültek a kárpátaljai szurkolók a Dinamo Kijev vendégszereplésére, a jelek szerint ebben az idényben már nem láthatjuk a fővárosiakat Ungváron. Pedig néhány napja még úgy volt, hogy vasárnap akár 5 ezer néző is ott lehet a legnépszerűbb ukrán klub Avangard stadionbeli fellépésén.

A történet ott kezdődött, hogy még az első körben a Minaj lett volna a pályaválasztó, de a Dinamo kupaszereplése miatt az együttesek felcserélték a lehetőséget, így Vaszil Kobin csapata házhoz ment a kijeviekhez. Az erre a hétvégére kiírt 17. fordulóban a Dinamo látogatott volna Ungvárra, de mivel néhány napja Kárpátalját vörös zónába sorolták, így ismét a fővárosban találkozott egymással a két csapat.

A vendégek legjobb formájában lévő játékosa, Nurijev piros lap miatt hiányzott az összecsapásról, viszont ott volt a kezdőben az egykoron legnagyobb sikereit éppen a Dinamóval elért Artem Milevszkij, aki most sem tudott maradandót alkotni új egyesületében.

Az első félidőt gól nélkül lehozó minajiakat a második játékrész elején Mircea Lucescu csapata mattolta. Az 52. percben Szidorcsuk szerezte meg a vezetést, majd két percre rá a minaji Malepe kapott piros lapot. Újabb két perc elteltével Carlos de Pena megszerezte a kijeviek második találatát is, így már csak a gólarány volt kérdéses.

A 90. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, és bár Beszedin 11-esét Popovics kapus hárította, de a mérkőzést vezető harkivi  Katerina Monzul újrarúgatta a büntetőt, amit Rodrigues már nem hibázott el. 3-0-ra nyert a Dinamo, de a minajiaknak nem is az ilyen találkozókon kell kiharcolniuk a bennmaradást, hanem például a hétvégén sorra kerülő Inhulec elleni találkozón.

A 17. forduló eredménye: Olimpik Donyeck–Sahtar Donyeck 0-1, FK Mariupol–Vorszkla Poltava 0-1, Zorja Luhanszk–FK Lviv 4-0, Inhulec Petrove–Kolosz Kovalivka 0-0. A Dnyipro–Olekszandrija és a Ruh Lviv–Gyeszna Csernyihiv találkozót lapzártánk után rendezik.

A tabellát továbbra is a Dinamo vezeti 40 ponttal a 36 pontos Sahtar előtt.

A 14 pontos Minaj jelen állás szerint csak a 12 ponttal sereghajtó FK Lvivet előzi meg a tabellán, az alsóház nagyon szoros, legalább 5 csapat küzd a bennmaradásért.

A hétvégén sorra kerülő 18. fordulóban a döntetlenspecialista Inhulec Petrove (az újonc gárda 17 meccséből 10 végződött eldöntetlenül) látogat Ungvárra.

                        (tamási)