Már hét pont a Dinamo előnye

Labdarúgás

2021. március 24., 08:42 , 1050. szám

Mariupolban javított valamelyest mérlegén az idegenbeli pontszerzése ellenére továbbra is kieső helyen tanyázó Minaj FC labdarúgócsapata. Az országos élvonalbeli pontvadászatban szereplő kárpátaljai együttes gól nélküli döntetlenre végzett a Mariupol vendégeként.

Az alsóházi riválisok közül sajnos éppen az egyik legnagyobb ellenlábasnak számító FK Lviv okozta a forduló legnagyobb meglepetését azzal, hogy gólgazdag mérkőzésen legyűrte a címvédésétől egyre távolabb kerülő Sahtar Donyecket. A felkínálkozó lehetőséggel maximálisan élni tudott a listavezető Dinamo Kijev, amely a másik lembergi alakulatot győzte le magabiztosan, és előnye immáron hét pontra nőtt a donyeckiekkel szemben.

A legutóbb Ungváron győztes Inhulec alaposan lendületbe jött, hiszen ezúttal a tabella első feléhez tartozó Olekszandriját fektette két vállra, amivel immáron biztonságos helyre tornázta fel magát a kiesés elleni harcot illetően.

A 19. forduló eredményei: Mariupol–Minaj 0-0, Gyeszna Csernyihiv–Dnyipro 0-1, Vorszk­la Poltava–Olimpik Donyeck 3-0, Inhulec Petrove–Olekszandrija 1-0, Dinamo Kijev–Ruh Lviv 3-0, FK Lviv–Sahtar Donyeck 3-2, Kolosz Kovalivka–Zorja Luhanszk 1-0.

A Dinamo 46 ponttal vezet, míg a második Sahtarnak 39 pontja van.

A 14 pontjával utolsó előtti, 13. helyen álló Minaj FC az április 3-án sorra kerülő 20. fordulóban a Kolosz Kovalivkát látja vendégül Ungváron.

                (tamási)