Smihal meghívta Ferenc pápát Ukrajnába

2021. március 26., 10:25

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök és Ferenc pápa találkozóján megvitatták a humanitárius segítségnyújtás kérdéseit és a kétoldalú együttműködés fejlesztését, különös tekintettel a Gyermek Jézus Gyermekkórházzal való együttműködésre – közölte az ukrán miniszteri kabinet sajtószolgálata nyomán az Ukrajinszka Pravda.

Smihal megköszönte a Vatikán fejének a „Pápa Ukrajnáért” 16 millió eurós humanitárius kezdeményezést, melynek keretében több mint 900 ezer ukrán kapott segítséget.

Az audiencián a felek megvitatták a globális helyzetet a Covid–19-járvány alatt, kiemelve az oltás fontosságát a betegség terjedése elleni küzdelemben, valamint az Egészségügyi Minisztérium és a Gyermek Jézus Gyermekkórház (Ospedale Pediatrico Bambino Gesu) együttműködését.

Végezetül a miniszterelnök átadta Ferenc pápának Volodimir Zelenszkij elnök meghívását, hogy látogasson el Ukrajnába a függetlenség 30. évfordulója alkalmából.

Az Ukrajinszka Pravda megjegyzi, hogy Smihal vatikáni látogatását nem jelentették be, és a kormány honlapján nem jelent meg róla információ.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)