Razumkov nem zárja ki a rendkívüli állapot bevezetését

2021. április 3., 13:17

A Legfelső Tanács haladéktalanul reagál a járványügyi helyzet változására, ha a Miniszteri Kabinet kezdeményezi a rendkívüli állapot bevezetését, az elnök pedig kiadja az erre vonatkozó rendeletet – jelentette ki Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke a NAS tévécsatorna műsorában, amelyről a korrespondent.net számolt be.

A házelnök jelezte, a parlamentbe mostanáig nem érkezett ilyen tartalmú indítvány.

„Ami a rendkívüli állapot kérdését illeti: adott esetben, ha nem tévedek, a törvény értelmében a javaslatoknak a Miniszteri Kabinettől kell beérkezniük, mivel járványügyi helyzetről van szó, a továbbiakban ezeket megvizsgálja az elnök, aki rendeletet ad ki. És két napon belül – a gyakorlat azt mutatja, hogy erre korábban is sor kerül – össze kell gyűlnie a parlamentnek, és szavaznia kell erről a rendeletről a Legfelső Tanács falai között. Ami a jelenlegi helyzetet illeti, sem az elnöktől, sem a Miniszteri Kabinettől nem érkezett erre vonatkozó információ” – jelezte Razumkov.

A Legfelső Tanács elnöke biztosított, hogy a parlament kész megtenni a tőle függő lépéseket.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy az ország megyéinek kis híján a felét és Kijevet a vörös járványügyi övezetbe sorolták, a regionális hatóságok maguk szigorítanak a bevezetett korlátozásokon.

(korrespondent.net/Kárpátalja)