Egy harmadik országban találkozna Biden Putyinnal

2021. április 14., 13:15

Joe Biden amerikai elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetés során javasolta, hogy tartsanak csúcstalálkozót az aktuális kérdések megvitatására – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Fehér Háznak a beszélgetésről kiadott közleménye nyomán.

A találkozót Biden az „elkövetkező hónapokban”, egy harmadik országban javasolta megtartani.

„Biden elnök megerősítette azon szándékát, hogy stabil és kiszámítható kapcsolatot alakítson ki Oroszországgal az Egyesült Államok érdekeinek megfelelően, és felajánlotta, hogy az elkövetkező hónapokban tartsanak csúcstalálkozót egy harmadik országban, hogy megvitassák az Egyesült Államok és Oroszország előtt álló kérdések teljes skáláját” – áll a közleményben.

Korábban jelentették, Biden felszólította Putyint, hogy enyhítse a feszültséget Ukrajna határán, és hangsúlyozta az Egyesült Államok rendíthetetlen elkötelezettségét Ukrajna szuverenitása és területi integritása iránt.

A két elnök számos regionális és globális kérdést vitatott meg, köztük az Egyesült Államok és Oroszország azon szándékát, hogy folytassák a stratégiai stabilitásról folytatott párbeszédet számos fegyverzet-ellenőrzési és biztonsági kérdésben, a nukleáris fegyverzet csökkentéséről szóló új szerződés alapján.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)