Új koronavírusra figyelmeztetik a hatóságok az ukrán turistákat

2021. április 20., 10:29

Az Egészségügyi Minisztérium Közegészségügyi Központja figyelmeztette a turistákat az MRS-CoV koronavírusnak a közel-keleti országokban történő megjelenésére. A vírus az úgynevezett közel-keleti légúti szindróma okozója – írja a korrespondent.net a Közegészségügyi Központ honlapja nyomán.

A közlemény szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a MERS-CoV hét új esetét regisztrálta Szaúd-Arábiában 2021. január 1. és március 11. között, ezek közül három halálos kimenetelű volt. Ezt megelőzően a koronavírus eseteit regisztrálták Ománban, Katarban, Iránban, Jordániában, Kuvaitban, Jemenben és az Egyesült Arab Emírségekben. Az Arab-félszigeten kívül a betegség elszigetelt behurcolt eseteit jegyezték fel.

Megfertőződni ezzel a koronavírussal a tevékkel való közvetlen vagy közvetett érintkezés útján lehet. Emberről emberre a vírus lényegében csak a családon belül terjed.

A betegség lefolyása lehet tünetmentes, de súlyos tünetek is kísérhetik: magas láz, köhögés és légszomj, gyakran diagnosztizálnak tüdőgyulladást.

(korrespondent.net/Kárpátalja)