Kártyaest a Fedák Sári Kulturális Központban

2021. április 22., 18:29 , 1055. szám

A heti rendszerességgel megrendezett sakk-klub mellett most a kártyajátékok szerelmeseinek kedveznek a beregszászi Fedák Sári-központban, ahol minden szerdán 15.00 órai kezdettel (közép-európai i. sz.) kártyaestet tart a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet. A szervezők hangulatos kávéházi környezetbe várják szeretettel az érdeklődőket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet április 21-én első alkalommal szervezte meg a kártyaestet, mely program célja, hogy életet vigyen a központba, és a szellemi sportok kedvelőit is megmozgassa a szórakozás jegyében.

A kártyaestek során főként az ultié és a bridzsé lesz a főszerep, de a römi és más kártyajátékok világában is kipróbálhatják magukat profi és amatőr játékosok egyaránt. A kellemes kávéházi hangulat mellett oktatókat és a játékokhoz szükséges eszközöket is biztosítanak.

A magyarok nemzeti játéka – az ulti – a bonyolultabb kártyajátékok egyike, a legtöbb szerencsejátékkal ellentétben a játék során a szerencsén kívül nagy szerep jut a gondolkodásnak is. A 3 vagy 4 (ebben az esetben minden körben egyikük kimarad, és ő lesz az osztó) játékossal játszható ultihoz szükség van hagyományos, 32 lapos magyar kártyára, jó hangulatra és intenzív figyelemre a győzelem érdekében. Érdekesség, hogy Fedák Sári primadonna a kártyakirálynő címet is kivívta magának, illetve nevének bemondása jelenti a legmagasabb kontrát az ulti szabályai szerint.

A bridzs egyike azon kevés kártyajátékoknak, amelyet versenyszerűen is lehet űzni a póker és az ulti mellett. A bridzs társasági játék és sport együttvéve, amelyet több tízmillióan játszanak világszerte rendszeresen.

A Pro Cultura Subcarpathica heti több alkalommal szervez programot a Fedák-központban a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. Szerdán a kártyajátékoké, csütörtökön a sakké a főszerep. A programokhoz az érdeklődők 15.00 órától 19.00 óráig csatlakozhatnak.

            K. K.