Már a másodosztályra készül a Minaj FC

Labdarúgás

2021. május 5., 08:27 , 1056. szám

Az utolsó előtti szalmaszálba sem sikerült belekapaszkodnia a Minaj FC-nek az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így a kárpátaljai futballbarátok két fordulóval a zárás előtt gyakorlatilag kész tényként könyvelhetik el az együttes kiesését.

A 24. fordulóban a minajiak  Zaporizzsjában játszották le a bronzéremre hajtó Zorja Luhanszk elleni idegenbeli találkozót, és bár sokáig jól tartották magukat, a végig többet kezdeményező és veszélyesebben játszó Zorja a 81. percben esett Kocserhin-találattal végül legyűrte a kárpátaljai együttest. A vendégek soraiból különböző okok miatt három alapember – Sinder, Nurijev és Kozsanov – is hiányzott, a télen pedig megmentőként érkező, de egész tavasszal szinte semmi érdemlegeset nem nyújtó 50-szeres ukrán válogatott, Artem Milevszkij játékára ezúttal sem került sor.

A bajnoki tabellán ily módon szinte reményteli helyzetbe került gárda szakvezetője, Mikola Cimbal a 90 percet követően ugyan elmondta, hogy igyekeznek tisztességesen felkészülni a már szinte biztosan ezüstérmes Sahtar Donyeck, illetve az ugyancsak nemzetközi kupahelyre hajtó Vorszkla Poltava elleni hátralévő mérkőzésekre, de a bennmaradás szempontjából már nem lehet túl sok reményük. A szakvezető – újságírói kérdésre – azt is elárulta, hogy kiesés esetén nem bomlik fel az együttes, hanem a másodosztályban fogják majd képviselni a kárpátaljai labdarúgást.

Annál is inkább, mivel az alsóházi csapatok közül az utóbbi hetekben megtáltosodó két lembergi alakulat most is győzni tudott, míg az élvonal másik újonca, az Inhulec az Olimpik Donyeck vendégeként parádézott.

Eredmények: Zorja Luhanszk–Minaj FC 1-0, Gyeszna Csernyihiv–Kolosz Kovalivka 2-2, Sahtar Donyeck–Dnyipro 2-1, Vorszkla Poltava–Dinamo Kijev 1-5, Ruh Lviv–Olekszandrija 2-1, Mariupol–FK Lviv 1-2, Olimpik Donyeck–Inhulec Petrove 0-3.

A már bajnok Dinamo Kijev 61 ponttal vezeti a tabellát a 48 pontos Sahtar és a 44 ponttal harmadik Zorja előtt.

Az alsóházban a 18 pontjával utolsó Minaj FC előtt az ugyancsak kieső helyen álló Olimpiknak 21, míg a Mariupolnak 22 pontja van.

A következő, 25. fordulóban a Minaj a Sahtar Donyecket látja vendégül.    

(tamási)