Közel 40 ezer használt autót vásároltak az ukránok áprilisban

2021. május 9., 10:35

Az áprilisi adatok szerint a használt import személygépkocsik értékesítése Ukrajnában 38,8 ezer darabot tett ki – jelentette a korrespondent.net az Ukravtoprom egyesülés tájékoztatása nyomán.

„Az import second hand regisztrációinak száma 11%-kal volt magasabb, mint az előző hónapban… Ennek eredményeként a használt autók aránya az összes áprilisban először nyilvántartásba vett személygépkocsin belül 79,5% volt” – derül ki a közleményből.

Ugyanakkor nem jelezték az értékesítés dinamikáját 2020 áprilisához viszonyítva, akkor ugyanis a Belügyminisztérium szervizközpontjai a karantén miatt nem regisztrálták a használt autókat.

A legnépszerűbb márkának az import gépkocsik piacán a Renault Megane bizonyult. Április folyamán 2 370 ukrán vált ennek a márkának a tulajdonosává. Második lett a Volkswagen Golf (2 015 regisztráció), harmadik a Volkswagen Passat (1 986 regisztráció), negyedik a Skoda Octavia (1 845 regisztráció). Az ötödik helyen a Ford Focus végzett, amelyből áprilisban 1 508 személygépkocsit vettek nyilvántartásba. 

Összességében január–áprilisban csaknem 126,5 ezer használt személygépkocsi esett át az első regisztráción Ukrajnában, ami a négyszerese az ugyanebben az időszakban értékesített új autóknak.

(korrespondent.net/Kárpátalja)