Közel 600 ezren jelentkeztek koronavírus elleni oltásra Ukrajnában

2021. május 10., 13:14

Ukrajnában 597 ezren iratkoztak fel koronavírus elleni védőoltásra, jelenleg a legveszélyeztetettebb lakossági csoportokat oltják – közölte az rbc.ua hírportál hétfőn az Egészségügyi Minisztérium sajtószolgálatára hivatkozva.

A jelentés szerint Ukrajnában jelenleg az orvosokat és egészségügyi dolgozókat, az idősotthonok lakóit és személyzetét, az Egyesített Erők Műveletében szolgálatot teljesítő katonákat, a szociális dolgozókat, lelkészeket, a 2021-es Tokiói Olimpiára készülő olimpikonokat és paralimpikonokat, a külső független tesztelésben részt vevő pedagógusokat, a járőrszolgálatot teljesítő rendőröket, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának munkatársait, a határőröket és a 65 éven felülieket oltják. Ugyanakkor a vakcináció során előnyt élveznek a krónikus betegségekben (cukorbajban, szív-érrendszeri rendellenességekben, légzőszervi és vesebetegségekben) szenvedő legidősebbek.

A tárca jelzése szerint az oltakozni akarók feliratkozhatnak a vakcinára várakozók listájára, és várhatják a bejelentést a csoportjuk oltásának kezdetéről.

(vb/karpat.in.ua)