Idén is segített a KMNE a rászoruló családokon

2021. május 13., 10:28 , 1058. szám

Ötödik alkalommal hirdette meg a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) az Önellátó Nagycsalád projektjét, amelynek keretében előnevelt tojókat, húshibrid, valamint brojler csirkéket – kiegészítve a baromfik számára szükséges vitamincsomaggal és tápkoncentrátummal – adott át az egyesület a rászoruló tagcsaládjainak május 12-én. Az akció helyszínét az AgroHusar Kft. telephelye biztosította.

Tarpai József, a KMNE elnöke lapunknak elmondta: mindig nagy dilemmája az egyesületnek, hogy foglalkozzon-e ilyen vagy ehhez hasonló szociális programmal, hiszen maga a KMNE inkább programokat szervez – több mint 100 programjuk van egy évben. Azonban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén felajánlott az egyesület számára egy összeget, abból finanszírozzák a jelenlegi adományokat. Miután meghirdették a projektet, több mint 300 család jelentkezett rá, viszont a keret 212 család számára volt elég.

Az ajándék állatokat a salánki Gyarmati Marianna kisvállalkozó biztosította, aki 15 éve foglalkozik baromfitenyésztéssel, és egész Ukrajnából vannak felvásárlói. A vállalkozónő köszönetét fejezte ki, hogy részt vehet a projektben, és segíthet a nagycsaládosokon, mert azt tapasztalta, hogy pozitívan állnak az emberek a programhoz. Emellett ez számára is jó reklám, hiszen 1 000 darab brojler (bábolnai) hústípusú, illetve 2 800 spanyol kopasz nyakú, bábolnaival kevert Rebro és Master tojó csirkét hozott magával szétosztásra.

A nyertesek családonként 40 tojó és 20 húshibrid előnevelt 4 hetes csirkét kaptak, melyekhez gyógyszercsomag és egy zsák táp is társult.

                D. P.