Sportnap a KMNE szervezésében

2021. május 16., 11:37 , 1058. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) az utóbbi években igen aktív közösségépítő szerepet tölt be a kárpátaljai magyarság életében, hiszen minden évben több mint 100 programot szervez a 840 tagcsaládot számláló egyesület. A programok közül évente kétszer – tavasszal és ősszel – rendezik meg az egyesület sportnapját, amelyen a mozgást kedvelő családok különböző ügyességi és sportjátékokon vehetnek részt. Idén május 15-én a beregszászi Barátság Stadion adott otthont a rendezvénynek.

Tarpai József, a KMNE elnöke köszöntötte a részt vevő családokat, biztatva őket a játékokban való aktív részvételre, valamint felhívta a figyelmet a megnyerhető ajándékokra.

A sport ápolja a barátságot – folytatta Szűcs Zoltán, a sportnap szervezője, aki  köszöntőjében hangsúlyozta az együtt töltött minőségi idő fontosságát, illetve az egymásra való odafigyelést.

Ezt követően Iván Gusztáv református lelkipásztor kért Istentől áldást az alkalomra.

A járványhelyzet miatt ezúttal korlátozott számban vehettek részt a családok a sportnapon. Így mindössze 8 család, azaz csaknem 40 fő volt jelen a programon, akiket 4 csapatra osztottak, és zöld, fehér, sárga, illetve piros színekkel jelöltek. A 13 ügyességi játék között volt zsákfutás, célba dobás és rúgás, dekázás, talicskázás stb. A csapatok a játékokban nyújtott teljesítményeik által szereztek pontokat, így az elért pontszámuk alapján vehették át a nyereményeiket, amelyek többnyire sport- és különböző készségfejlesztő eszközök voltak.

A díjkiosztót a bográcsgulyás elfogyasztása követte, desszertként pedig a már hagyományosnak számító KMNE-tortát szolgálták fel, amelyet Tóth Ágnes egyesületi tag készített a résztvevők számára.

Szűcs Zoltán az egyesület tagcsaládjainak önkéntes munkájáról is beszámolt; elmondta, hogy hétvégenként közösen a Viharoskán (Viska, korábbi Nagybereznai járás) lévő Vadvölgy panziójuk területén szoktak területrendezést és nagytakarítást végezni.            D. P.