Közel a másodosztályhoz az Ungvári FC

Labdarúgás

2021. május 19., 08:15 , 1058. szám

A feljutás szempontjából roppant fontos rangadót nyert meg a hét végén az Ungvári FC labdarúgócsapata az országos harmadosztályú labdarúgó-bajnokság A csoportjának 22. fordulójában, amivel Volodimir Vaszjutik együttese igen közel került ahhoz, hogy az osztályváltást jelentő első két hely egyikén végezzen.

A kárpátaljai együttest a visszavágás heve is fűthette a Kárpáti Halics elleni idegenbeli rangadó előtt, mivel a két csapat őszi, ungvári mérkőzését a Kárpáti nyerte meg 3-0 arányban.

A vendégek számára jól indult a találkozó, mivel Ferencik találatával már a 16. percben megszerezték a vezetést. A második félidő első felében is ungvári gól született, Vulcsin öngóljával már kettővel mentek Pukánicsék. A 84. percben végleg eldőlt a három pont sorsa: Duran megszerezte a harmadik vendégtalálatot is, amivel az ungváriak méltóképpen vágtak vissza az őszi hazai vereségért.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt az Ungvári FC 47 ponttal vezeti a tabellát a 44 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszó Pogyillja Hmelnickij előtt.

A hét végén sorra kerülő 23. fordulóban az Ungvári FC a Rubikon együttesét látja vendégül.

(tamási)