Itt vannak a legújabb gáztarifák

2021. május 21., 17:05 , 1058. szám

A Zakarpatgaz Zbut Kft. (ТОВ «Закарпатгаз Збут») április 22-én internetes oldalán közzétette legfrissebb kereskedelmi gáztarifa-ajánlatait az ügyfelei számára.

A Nemzeti Energiaügyi és Közüzemi Szabályozási Állami Bizottság (НКРЕКП) kezdeményezésére, a kormánnyal megegyezve ez év május 1-jétől minden háztartás átkerül az éves rögzített tarifába. A Zakarpatgaz Zbut Kft. – amely a TVIJ GAZZBUT («ТВІЙ ГАЗЗБУТ») országos cég kárpátaljai leányvállalata – honlapján olvasható, hogy a rögzített éves tarifa 12 hónapon keresztül, azaz 2022. április 30-ig teszi lehetővé az ügyfelei számára áringadozás-mentesen a gázfogyasztást. Az éves gázfogyasztásod (Твій газ Річний) nevű díjcsomagban egy köbméter gázért 7,99 hrivnyát kell fizetnünk. Az oldalon leszögezik, hogy ez a tarifa azok számára előnyös, akik stabilitásra vágynak, unják a bizonytalanságot és az állandó áringadozásokat, így a földgáz ára számukra nem fog emelkedni egy évig.

A rögzített éves díjszabáson belül Ljudmila Szibulatova, a Zakarpatgaz Zbut Kft. igazgatója még 3 választható díjcsomagról számolt be, amelyek idén május 1-től léptek hatályba.

Az egységes gázárkifizetésed (Твій газ Рівномірний платіж) tarifa lehetővé teszi a családi költségvetés pénzügyi terheinek egyenletes elosztását egész évben – írja az oldal. Az ügyfél éves gázfogyasztását megszorozzuk az év rögzített tarifájával, így a fogyasztó a kapott összeg alapján egyforma részleteket fizet majd havonta. Tehát ezt a díjtételt a cég azoknak a fogyasztóknak ajánlja, akik előre eltervezett, kiszámítható gázárkifizetést szeretnének, a fűtési szezonban el akarják kerülni a nagy összegű kifizetéseket. Ebben a tarifában egy köbméter gáz szintén 7,99 hrivnyába kerül, május 1-től augusztus 31-ig lehet igényelni az átállást, amely 2022. április 30-ig marad érvényben.

A havi gázfogyasztásod (Твій газ Місячний) díjcsomag meghatározatlan ideig szól. A gáz fogyasztói árát ezen a tarifán belül a földgáz árának az adott havi piaci helyzete határozza meg, amely havonta változik. Ez azoknak előnyös, akik folyamatosan figyelemmel kísérik az adott piaci árváltozásokat. A tarifa lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy gyorsan reagáljanak a gázpiac szezonális változásaira. Május 1-től jelenleg ebben a tarifában 7,99 hrivnyát kell fizetni köbméterenként.

A Gázfogyasztásod télen (Твій газ На зиму) díjszabás folytatása a hagyományos Az energiafüggetlenséged nevű akciónak, amely lehetővé teszi a fogyasztóknak, hogy a saját fűtési szezonjukra létrehozzák a kívánt gázellátásukat. Ennek keretén belül a fogyasztónak lehetősége van előre felvásárolni nyári, optimális áron azt a földgázmennyiséget, amelyet a hideg hónapokban tervei szerint elfogyaszt majd, így a tarifa lehetőséget biztosít a fogyasztóknak a földgáz vásárlásának észszerűsítésére. További újdonságként jelenik meg a díjcsomagban, hogy a fogyasztó az előre megrendelt gázmennyiséget részletekben is fizetheti majd, ám erről a vállalat később ad részletesebb tájékoztatást. Az átállást június 1-től október 1-ig lehet igényelni. A díjtételre és a megvásárolt gázra vonatkozó, a cég által meghatározott fűtési szezon pedig a 2021. október 1-től 2022. április 30-ig tartó időszakot foglalja magában.

A felsorolt tarifákra való átállás módja történhet a cég területi irodáinak a felkeresésével, illetve felhívhatják az ügyfélszolgálatot a (0312) 42-47-04-es telefonszámon, viszont mindkét esetben legyen önöknél személyi igazolvány és adóazonosító (identifikációs) kód.

Ezenkívül online is módosíthatja a díjcsomagjait, ha a https://gaszbut.com.ua/rates linkre kattintva kitölti az ehhez szükséges kérelmet, vagy visszahívást kér a mobiljára a cég egyik megbízottjától ezen az oldalon: https://zk.gaszbut.com.ua/ua/gas-supply/special-offer/id/zminiti-tarif-4...

Továbbá elektronikus levélben is elküldheti az itt kitöltött kérelmet: https://zk.gaszbut.com.ua/ua/gas-supply-agreement/id/tipovij-dogovir-pos..., erre az e-mail-címre office@zkgaszbut.104.ua   

D. P.