Hat gól, jókedv és barátságos döntetlen a pünkösdi derbin

2021. május 26., 08:49 , 1059. szám

Badalóban még a múlt század 70-es éveiben kezdődött el az a hagyomány, hogy az akkoriban két legnagyobb szurkolótáborral rendelkező Ferencváros és Vasas labdarúgócsapatának hívei szurkolói meccset rendeztek egymással, és ennek időpontjaként pünkösdhétfőt választották. Azóta nem múlhatott el úgy az ünnep a Tisza-parti településen, hogy a Fradi–Vasasra (vagy a Vasas–Fradira) sort ne kerítettek volna, még a tavalyi járványindító időszakban is megrendezték a derbit.  Sajnos, arról nincs pontos statisztika, hogy az összesítésben kinek a javára billen a mérleg, de ha egy fradistát kérdezünk meg, akkor szerinte biztosan az FTC áll jobban, ám egy Vasas-szimpatizáns már egészen bizonyosan a piros-kékek fölényét bizonygatná…

A kellemes időnek köszönhetően legalább kétszázan látogattak ki az erre az alkalomra nagy gondossággal előkészített és az elmúlt fél évszázadban oly sok nagyszerű és parázs csatát látott badalói focipályára, ahol Szimku András játékvezető síp­jelére a Fradi-drukkerek fehér, a Vasas-szimpatizánsok pedig piros-fehér szerelésben kezdték a játékot.

Az első félidőben egyértelműen a fradisták játszottak fölényben, Orosz Flórián és Knobloch Rómeó találatai mellett egy kapufát is lőttek a fehér mezesek, emellett egy sor nagy helyzetet is elpuskáztak az ezen a találkozón sérülése miatt kapusként debütáló Papp István kapuja előtt.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, hiszen fordulás után nem sokkal Szinyi Sándor szépíteni tudott, majd Dankai Péter már 2-2-es döntetlenre alakította az eredményt. Nagy Dominik góljával (érdekesség, hogy pár éve az FTC-nek is volt egy Nagy Dominikja) újra a Fradinál volt az előny, de a Vasas-hívők legnagyobb örömére csapatkapitányuk, Szalai Béla – egy védelmi hibát kihasználva – beállította a 3-3-as végeredményt.

Összességében győzött a barátság: Fradi–Vasas 3-3. Senki sem volt elkeseredve az eredmény miatt.

A végén még tizenegyesrúgó versenyt is rendeztek, és a főszereplők egy jóízű bogrács­gulyás elfogyasztása mellett vitatták meg a meccs tanulságait.

(tamási)