Kaptár – egy lendületes, szórakoztató vállalkozás

2021. május 31., 17:40 , 1059. szám

A Kaptár egy fiatalos, lendületes szabadidős és szórakoztató kárpátaljai vállalkozás, amely a Kárpátalján élő fiatalok szórakozási lehetőségeinek körét hivatott bővíteni. A vállalkozás beindításánál hatalmas szerepet játszottak az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány által kiírt és megnyert pályázatok. Az alapötletről, a kezdetekről, a jelenről és a jövőről a Kaptár egyik megálmodójával, Tominec Mihállyal beszélgettünk.

– Honnan jött az ötlet? Túl sok amerikai filmet néztetek?

– Van benne valami! Mindig is érdekelt a sport, világéletemben rendkívül fontosnak éreztem a mozgást, amivel nem voltam egyedül. Barátaimmal elkezdtünk azon gondolkodni, hogy vajon milyen újfajta mozgással egybekötött szórakozási tevékenységet tudnánk megvalósítani itthon, Kárpátalján.

– Hogyan lett vállalkozás a sportszeretetből?

– Három vállalkozó szellemű társammal több éve gondolkodtunk saját vállalkozás indításában, rengeteg ötletünk volt, amelyek közül sok megvalósításra is került, miközben mi még csak tervezgettük. Megfigyelve a piaci igényeket, azt vettük észre, hogy térségünkben egyre több a fesztivál, a falunap és egyéb kültéri rendezvény, viszont kevés a szórakozási, kikapcsolódási lehetőség, ami legtöbbször egy kocsmázásban, diszkózásban vagy bowlingozásban ki is merül. Így jött az ötlet, hogy olyan vállalkozásba kezdjünk, amely minden korosztálynak alternatívát tud nyújtani a szórakozás terén vagy épp az aktív szabadidő eltöltésében, kikapcsolódásban.

– Mesélj magáról a Kaptárról.

– Mottónk a „Bezsongatunk!”, amivel szemléltetni szeretnénk, hogy képesek vagyunk folyamatos pörgést és adrenalint biztosítani azok számára, akik igénybe veszik a szolgáltatásainkat! Tevékenységeink – a szórakozás és az aktív időtöltés mellett – fejlesztő hatásúak is, hiszen egyes általunk kínált lehetőségek taktikai gondolkodást, csapatmunkát és magas szintű ügyességet igényelnek. Vállalkozásunkat lézerharccal (lasertag), paintballal és íjharccal (archerytag) kezdtük.

– Azt csiripelik a madarak, hogy már nem csupán ezekkel vagytok felfegyverkezve.

– Ez így igaz, mert Istennek hála, az elmúlt évben sikerült bővítenünk repertoárunkat buborék- és dartsfoci játékmódokkal. Utóbbi 2 új játék az idei évtől elérhető, és várhatóan mindenki számára újdonság lesz, legjobb tudásunk szerint ilyen szolgáltatást más régióban nem nyújtanak.

– Kik számára ajánlottak ezek a szabadidős tevékenységek?

– Majdnem minden korosztály számára ajánlott: már 5 éves kortól egészen akár az 50 év felettiek kipróbálták, és mindannyian élvezték.

– Hol lehet titeket megtalálni, illetve kipróbálni mindezeket?

– Fiatalosan mobilisak vagyunk. Ez javarészt a különleges eszközállományunknak köszönhető, hiszen az egyszerűen szállítható és könnyen összeállítható felszereléseink biztosítják, hogy szinte bárhol 1-2 órán belül játékpályát tudunk kialakítani. Vállalkozásunk megalakulása óta rengeteg megrendelést teljesítettünk. Néhányat felsorolnék: részt vettünk a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének tiszapéterfalvai családi napján, a  Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség  cserkésznapján Munkácson, a  BeregFeszten Jánosiban, az ISZ Feszten Tiszapéterfalván, ahol a helyszínen, élesben mutathattuk be az Egán Ede ellenőrző stábjának a megvásárolt eszközeinket és a szolgáltatásainkat, a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet különböző rendezvényein, de hívtak már minket legénybúcsúkra és születésnapokra egyaránt. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk játékaink után. Egy-egy születésnapi, legénybúcsús vagy fesztiválon levezetett játék végén már kapunk is egy újabb felkérést, ami igazolja, hogy van erre igény, talán több is, mint korábban gondoltuk.

– Mik a terveitek a jövőre nézve?

– Elsősorban minden erőnkkel azon vagyunk, hogy egy állandó területet sikerüljön vagy vásárolni, vagy bérelni, ahol még könnyebben és egyszerűbben tudnánk biztosítani a felhőtlen szórakozást a hozzánk érkezők számára. És természetesen szeretnénk bővíteni a már meglévő eszközeink számát, továbbá új típusú szórakozási lehetőségeket is biztosítani. Reméljük, hogy lassan véget ér a járvány, és egyre több kültéri rendezvényre tudunk kilátogatni. Távlati céljaink, hogy egy olyan szórakoztató-központot hozzunk létre, ahol kortól és nemtől függetlenül „bezsongatva” érezheti magát bárki, aki betéved hozzánk.

            SD