Összefogásból gyereknap Tiszacsomán

2021. június 7., 17:54 , 1061. szám

Néhány év kimaradás után idén ismét gyereknapot szerveztek a beregszászi járási Tiszacsomán június 6-án. A település fiataljait megszólító rendezvény a helyiek példaértékű összefogásának köszönhetően valósult meg, szervezője Reskó-Papp Angéla, a kultúrház vezetője volt.

A gyereknap megnyitóján elsőként Kovács Szvitlana elöljáró szólt a gyerekekhez a róluk szóló ünnep alkalmából, majd Dávid Árpád református lelkész és Iván Gábor görögkatolikus parochus Isten igéjével köszöntötték a résztvevőket.

Ezután a színpadra lépők színvonalas kulturális műsorral szórakoztatták a közönséget. Fellépett a Tiszacsomai Bokréta Hagyományőrző Csoport, a Halábori Kultúrház műkedvelő csoportja és a Mezővári Cseperedő Néptánccsoport táncosai. A délután folyamán a gyerekek aszfaltrajzversenyen vettek részt, kipróbálhatták az ugrálóvárat, valamint az arcfestést, gyöngyfűzést, láthattak buborékshow-t, s fényképeket készíthettek a fotózónánál. A Tiszacsomai János Vitéz Óvoda növendékeinek és a helyi könyvtár fiatal olvasóinak alkotásaiból rajzkiállítást is szerveztek. Gyermekszépségversenyre is sor került, amelyen természetesen mindenki győztes volt, ezáltal mindenki fejére felkerült a jelképes korona, és senki nem hagyta el a színpadot oklevél és ajándékcsomag nélkül. A rendezvény táncházzal folytatódott a BorzsaVári népi zenekar közreműködésével.

A napos, meleg időnek köszönhetően az esemény megmozgatta a település apraját-nagyját, akik ezáltal együtt szórakoztak vasárnap délután. A fellépések után az alkalomra sütött tortával és más finomságokkal vendégelték meg a résztvevőket.           

CsA