IV. KMKSZ ISZ-horgászverseny

2021. június 14., 14:10

Jó az idő, kapnak a halak és persze a fiatalok is vevők a szabadtéri tevékenységekre, hisz mindenki eleget ült már a négy fal között. Sajnálatos módon a tavaly nem kerülhetett megrendezésre a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) hagyományos horgászversenye, de idén a karanténszabályok enyhülése és a jó idő lehetővé tette a lebonyolítását. Mindezek tükrében június 12-én a Nagydobronyi Horgásztanyára látogattak el a jelentkezők. Az esemény hatalmas népszerűségnek örvendett, hisz a program meghirdetését követő néhány nap alatt jelentős túljelentkezés alakult ki.

Minden csoport képviseltette magát a versenyen, melynek megnyitóján Horváth Zoltán, a KMKSZ ISZ alelnöke köszöntötte a horgászmestereket, ismertette a szabályokat és kisorsolta a helyeket a víztározóparton. Minden adott volt egy igazi horgászversenyhez: jó idő, egészséges versengés, csalik, botok és persze kapásból sem volt hiány.

Kiélezett versengés volt jellemző az utolsó órában, hisz akkor fogták ki az aznapi legnagyobb halat is. Az ötödik helyezés végül Kálló Gáboré lett, a negyedik pedig Deák Gergelyé. Bronzérmes horgászként hagyhatta el a helyszínt Horváth Roland, míg az ezüstérmesként Balog Lóránt. A versenyen a legtöbb halat Bara László fogta, aki a legnagyobb hal kifogásáért járó díjat is hazavihette (6,76 kg), melyet az ungvári főkonzulátus ajánlott fel az verseny résztvevői számára. Természetesen idén is díjazták a legtöbb halat fogó kiskorú horgászt is, aki Potyók Ákos lett. Az ő különdíját a beregszászi konzulátus ajánlotta fel.

A verseny eredményhirdetésén felszólalt dr. Loppert Balázs, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja, Hajgató Tamás és Fülöp Barna beregszászi konzulok, akik nemcsak felszólaltak, de részt is vettek a megmérettetésen, valamint Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke is. A verseny első öt helyezettje kupát, ajándékutalványt, oklevelet, a Karass Horgászbolt ajándékcsomagját és egy egész napos horgásztanyai bérletet vihettek haza a díjazottak.

ZsT