Anya-lánya programot szervezett a KMNE

2021. június 17., 16:31 , 1063. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének anya-lánya programját komoly szervezés előzte meg.

Június 11-én, miután elbúcsúztunk az apukáktól, kezdetét vette programunk. A gyönyörű Kárpátokon átutazva, „röpke 3 óra alatt” hamarosan Truszkavecre érkeztünk. Legelőször a terráriumba látogattunk el, ahol a gyerekek kicsit félve, mégis izgatottan nézték az óriáskígyókat, teknősöket, szurikátákat, halakat, kaméleonokat és a többi állatot. Az esőerdő hátterével szívesen fotózkodtunk mi, anyukák és a gyerekek egyaránt.

Ám a legnagyobb szenzációt a delfinek jelentették. Amikor táncolva-ugrálva megjelentek a vízen, minden néző legszívesebben velük mozgott volna. Megállás nélkül tapsoltunk, ujjongtunk és gyönyörködtünk a delfincsalád bemutató játékában. Fénykép, videó nélkül senki nem tért haza.

A nagy meleg ellenére még a közelben lévő Limpopo állatparkot is bejártuk. Itt is különféle egzotikus állatokkal találkoztunk. Fáradtan, de lelkesen jártunk, ismerkedtünk az állatokkal.

Estére értünk a Lviv Hotelbe, ahol szeretettel fogadtak bennünket, s ahol szép környezetben a finom vacsora után megpihenhettünk.

Másnap Lemberg óvárosi épületeit megcsodálva a nagyvárosi hangulatot, a teraszos kiülőket nagyon élveztük. Rövid városnézés után a lembergi Aquaparkba indultunk. Itt is volt minden, amire egy gyermek vágyik. A lubickolás, a nagy csúszdák mellett az animátorokkal is szívesen táncoltak a gyerekek a vízben.

Nem is álmodhattunk volna szebb és jobb kirándulásról. Egy anya és gyermeke közötti szoros kapcsolat úgy alakulhat ki, ha minőségi időt töltenek együtt.

Az egyetlen probléma ezúttal az volt, hogy mindezeket csak egy gyermekünkkel élhettük át, de bízunk benne, a jövőben lesz még lehetőség a többi gyermekkel is megélni hasonlóan szép élményeket.

Szilágyiné Tóth Gabriella
alelnök