Ülésezett a Viski Kistérségi Tanács

2021. június 18., 16:21 , 1063. szám

Megtartotta soron következő ülését június 17-én a Viski Kistérségi Tanács, melyen a képviselők számos föld-, oktatásügyi és költségvetés-módosítási kérdést vitattak meg.

Az ülés nem volt zökkenőmentes, ugyanis a Velétét érintő földügyi kérdésekben a velétei képviselők nagy része nem értett egyet, így a közel hét órán át tartó tanácskozáson számos kérdésben nem született döntés az egyéni érdekellentétek miatt.

Szabó Gabriella, a KMKSZ-frakció vezetője elmondta: „Szép számmal összegyűltünk a mai kistérségi értekezleten, ahol sok földügyi kérdést érintettünk, és próbáltunk döntést hozni velétei és viski kérdésekben is több-kevesebb sikerrel. Ezenkívül a költségvetésben néhány módosítást is végrehajtottunk, illetve több oktatási kérdést megvitattunk.”

Azt, hogy a Viski Kistérségi Tanács ülései meddig fognak még ilyen hosszú, véget nem érő vitákban telni, senki nem tudja megjósolni. Talán, ha a képviselők saját érdekeiket a közösség érdekei elé helyeznék, akkor konszenzusra jutnának a felek, s operatívabb munka zajlana. Addig viszont marad az éjszakába nyúló, egyéni érdekektől vezérelt csatározás. 

kőváry