Az egészség őreinek munkáját méltatták

2021. június 23., 12:33 , 1063. szám

Ukrajnában minden év júniusának harmadik vasárnapján ünneplik az egészségügyi dolgozók napját, egy olyan hivatás képviselőinek a méltatását, amelynek szereplői egész életükön keresztül azon fáradoznak, hogy segítsenek embertársaiknak az egészség megőrzésében, illetve – betegség esetén – igyekezzenek enyhíteni a fizikai és lelki fájdalmakat.

Ebből az alkalomból a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal nagytermében került sor arra az ünnepi eseményre, amelynek során a szakma legjobbjai okleveleket és különböző kitüntetéseket vehettek át.

Az orvosokat, nővéreket, ápolókat és az egészségügyben dolgozókat köszöntötte többek között Ihor Vantyuh, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnöke, Rezes Károly, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, Lovga Nagyija, a Beregszászi Városi Tanács helyettes vezetője.

Az említett személyekhez hasonlóan oklevelekkel köszönte meg kollégái munkáját Hegyes Ruszlana, a Beregszászi Alapellátási Központ főorvosa, valamint Ivan Males, a Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház főorvosa is.            

(tamási)