Beregszászi Vásár 2021

2021. június 25., 18:33 , 1064. szám

A világban tomboló koronavírus-járvány és a megfékezésére bevezetett karanténkorlátozások miatt az elmúlt másfél évben sajnos semmilyen tömegrendezvényt nem volt lehetőség megtartani. Most azonban a korlátozó intézkedések enyhülése lehetővé tette, hogy június 25. és 27. között megrendezzék a Beregszászi Vásár 2021 elnevezésű programot.

A város főterén megszervezett ünnepélyes megnyitóra pénteken kora délután került sor, melyre a kánikula ellenére sok érdeklődő összegyűlt. Az esemény a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskola mazsorettjeinek és fúvószenekarának ünnepi felvonulásával kezdődött.

Ezt követően köszöntötték az ünnepségen megjelent vendégeket: Íjgyártó Istvánt, Magyarország ukrajnai nagykövetét, Buhajla József ungvári és Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzult, Olekszij Petrovot, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnökét, Péter Csaba megyei képviselőt, Rezes Károlyt, a Beregszászi Járási Tanács elnökét, Zubánics Lászlót, az UMDSZ elnökét, valamint Babják Zoltánt, Beregszász polgármesterét.

Babják Zoltán ünnepi beszédében köszöntött minden beregszászit és a vásárra érkező érdeklődőt, és örömét fejezte ki, hogy hosszabb kihagyás után végre ismét megrendezésre kerülhetett egy hagyományos, tömegeknek szóló esemény, mely jelen esetben egy hagyományteremtő szándékkal megszervezett vásári forgatag. Emellett külön köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a vásár létrejöttéhez és a jó hangulat megteremtéséhez.

A közel száz kereskedőt felvonultató vásár során a finomabbnál finomabb falatok és hazai borászaink ízletes nedűinek kóstolása mellett a Beregszászi kistérség tehetségeinek, tánc- és énekegyütteseinek műsorát is megtekinthették az érdeklődők. A kulturális programok után vasárnap sporteseményre került sor a Barátság Stadionban.   

K. K.