Jól halad az Ungvári FC felkészülése

Labdarúgás

2021. július 7., 08:24 , 1065. szám

Az országos másod­osztályú labdarúgó-bajnokságba feljutó Ungvári FC gőzerővel folytatja felkészülését a 2021–2022-es idényre.

Nemrég az együttesnél edzőcsere történt, a csapattal a feljutást kiharcoló Volodimir Vaszjutikot egy ismerős arc, Mihajlo Ivanicja váltotta, aki korábban már irányította az ungváriakat. Ivanicja a legutóbbi két idényét Magyarországon töltötte, ahol a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnokságban bajnoki címet szerzett Tarpa vezetőedzője volt. A tapasztalt szakember a tarpaiakkal nem tudta kiharcolni az NB III.-ba történő feljutást, és most visszatért Kárpátaljára.

Első edzőmeccsén az ungvári alakulat gól nélküli döntetlenre végzett a megyei bajnokságban szereplő Munkácsi FC-vel szemben.

A folytatásban az ukrán élvonalbeli szereplésével legutóbb a nemzetközi porondra kijutó Vorszkla Poltava következett, amely ezekben a napokban Kárpátalján edzőtáborozik.

Ivan Pesics révén a poltavaiak a 7. percben megszerezték a vezetést, amit az elnyűhetetlen Adrian Pukanics egalizált a 44. minutumban.

A fordulást követően Dmitro Kravcsuk révén ismét a vendégeknél volt az előny, de Viktor Rjasko az 58. percben büntetőből ismét egyenlített. Bő negyedórával a vége előtt Vadim Ferencik már az ungváriakat juttatta vezetéshez, és mivel több találat már nem esett, az Ungvári FC 3-2-re nyert a Konferencia-ligára készülő Vorszkla ellen.            

(tamási)