I. Ung-vidéki Sporttábor a „GENIUS” JA szervezésében

2021. július 12., 18:07 , 1066. szám

Első alkalommal szervez sporttábort az Ung-vidéken a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány („GENIUS” JA) Fókuszban a tehetség a sport terén címmel július 12–17. között a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egán Ede Szakképző Centrum Nagydobronyi Szakképzési Központjában.

A táborba 12–17 éves tanulók jelentkezését várták, akik Kárpátalja 10 településének 11 tanintézményéből érkeztek, összesen 38-an.

„Az Alapítvány arra törekszik, hogy minden tehetség kibontakozásához lehetőséget biztosítson, így idén tíz különböző nyári tábort szervezünk, amelyek közül három a sportra fókuszál” – foglalta össze Váradi Natália, a „GENIUS” JA igazgatója. A három sporttáborra összesen közel 120 gyerek jelentkezett.

„A sport a társadalom kicsiben, hiszen aki megtanul a pályán emelt fővel veszíteni vagy tisztelettel győzni, valamint a bíró döntéseit is tiszteletben tudja tartani, az valójában az élet nagy elvárásainak és szabályainak is eleget tud tenni. A sport azt is megtanítja, hogy a siker és a kudarc nem egymás ellentéte, hanem egymás alkotóeleme” – húzta alá az igazgató, hozzátéve: Minden lehetséges, ha az embernek megfelelő szintű akarata és kitartása van.

Balogh János, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egán Ede Szakképző Centrum Nagydobronyi Szakképzési Központjának igazgatója, a sporttábor egyik felelőse a programokról szólva elmondta: tartalmas hét áll a táborozók előtt, amely nemcsak labdarúgásból áll, ugyanis lehetőség adódik kenuzni, és a tanulók részt vehetnek egy kjokusinkarate-oktatáson is. A feltételek adottak ahhoz, hogy hagyományt teremtve, ezentúl minden évben megszervezzük a sporttábort Nagydobronyban is – fogalmazott Balogh János.

A tábort Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos támogatja.  

CsA