Munkács győzelemmel kezdett, Ungvár nagy pofonba futott bele

Labdarúgás

2021. július 28., 08:31 , 1068. szám

Az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban súlyos vereséggel kezdte az idényt az újonc Ungvári FC. Mihajlo Ivanicja csapata a szomszédvárak találkozóján a Prikarpattya Ivano-Frankivszk gárdáját látta vendégül.

Roman Barcsuk már szűk félórával a kezdést követően megadta az alaphangot, hiszen az ő két találatával a 29. percben már két góllal vezettek a vendégek.

A 32. percben Sztefan Fedak öngóljával már hárommal ment a Prikarpattya, a szünetig pedig Rugyuk és Cucjura révén újabb két gólt szerzett a vendégegyüttes.

A második játékrészben egyetlen gól született: Rugyuk tudott duplázni, kialakítván ezzel a 6-0 arányú vendégsikert jelentő végeredményt.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Mihajlo Ivanicja, az ungváriak hazai mestere magára vállalta a felelősséget a súlyos vereségért, és azt ígérte, hogy a folytatásban megpróbálják összeszedni magukatat.

A július 31-én sorra kerülő 2. fordulóban az Ungvári FC a másodosztályban ugyancsak újoncnak számító Metaliszt Harkiv vendégeként lép pályára.

* * *

A harmadosztályú bajnokság A csoportjában most bemutatkozó Munkács FC hazai pályán látta vendégül a Csernyihiv gárdáját, és Makszim Hirnij 20. percben szerzett találatával  1-0-ra legyőzte ellenfelét.

A Vitalij Sumszkij által irányított munkácsiak a hét végén sorra kerülő 2. fordulóban a Bukovina Csernyivci vendégeként lépnek pályára.     

(felvégi)