I. Ugocsai Sporttábor Tiszapéterfalván

2021. július 31., 13:14 , 1069. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2021. július 26–30. között első alkalommal szervezett sporttábort a Péterfalvai Református Líceumban olyan kárpátaljai általános és középiskolás diákok számára, akik kiemelt figyelmet szentelnek a sportoknak, és nagyon élvezik annak művelését is.

A szervezők a sporttáborba 2021. április 1. – május 31. között várták a 12–17 évesek jelentkezését. 41 fő nyújtotta be jelentkezését: 14 lány és 27 fiú.

A résztvevők Kárpátalja 16 különböző településéről – Batár, Bene, Beregújfalu, Fancsika, Forgolány, Borzsova, Kisdobrony, Mezővári, Nagybereg, Nagydobrony, Nagymuzsaly, Nagypalád, Szőlősgyula, Tiszabökény, Ungvár, Verbőc – és 13 tanintézményből érkeztek: Beregszászi Bethlen Gábor Líceum, Dobrai Péter Nagyberegi Líceum, Forgolányi Gimnázium, Gyulai Gimnázium, Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum, Kisdobronyi Líceum, Mezővári II. Rákóczi Ferenc Líceum, Nagyberegi Református Líceum, Nagymuzsalyi Líceum, Péterfalvai Református Líceum, Tarpai Esze Tamás Általános Iskola, Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Líceum, Verbőci Líceum.

A táborban fiatal testnevelő tanárok figyeltek a gyerekek sporttevékenységére, testi épségére, munkájukat főiskolás gyakornokok segítették. Az edzések, a sportfoglalkozások, az étkezés és a szállás helyszíne a Péterfalvai Református Líceumban volt.

Dubrovszkij Antal, a tábor vezetője hetilapunknak elmondta, hogy a rendezvény középpontjában három labdajáték állt: a labdarúgás, a kosárlabda és a röplabda. A sportkedvelők felváltva gyakorolták ezeket a labdajátékokat. Az első edzést a reggeli és a reggeli torna után tartották a tábor minden napján. A gyerekeknek a sok edzés mellett természetesen volt szabad­idejük is, amelyet csocsózással, asztaliteniszezéssel, dámajátékkal, sakkal és különböző társasjátékok megismerésével tölthettek. A délutáni edzésen már egy másik labdajátékra került sor, amit a vacsora követett. Az esti programok igazán színesek és érdekesek voltak, hisz volt zene, tánc, karaoke és filmklub is, tehát garantált volt a szórakozás a fiatalok számára. Csütörtökön sorversenyt rendeztek, ahol egyéni ügyességüket mérhették össze az ifjú sportolók.

A sport­tábor összesített eredményhirdetésére és a záróünnepségre július 30-án került sor.

A Fókuszban a tehetség a sport terén – I. Ugocsai Sporttábort Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos támogatta.       

SD