A KMKSZ Fertősalmási Alapszervezetének közgyűlése

2021. augusztus 9., 13:15 , 1070. szám

A Nagypaláddal szomszédos Fertősalmáson ugyancsak augusztus 7-én tartották meg a helyi KMKSZ-alapszervezet közgyűlését, melynek a község általános iskolája adott otthont.

Szűcs Judit alapszervezeti elnök az elmúlt év eseményeiről tartott beszámolójában szólt a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által a fertősalmási gyerekeknek adományozott ajándékcsomagokról, az Egán Ede Gazdaságfejlesztési Központhoz benyújtott pályázatokról, a tervezett alapszervezeti kirándulásnak a Covid-járvány miatti elmaradásáról, a nemzeti ünnepek alkalmából az iskolában szűk körben megrendezett megemlékezésekről, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik a tavalyi helyhatósági választásokon a magyar érdekeket képviselő jelöltekre adták le a szavazatukat.

Barta József, a KMKSZ alelnöke beszéde elején megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány lerontotta az emberek életminőségét, és hangsúlyozta a védőoltások fontosságát. Szólt a földprivatizációról, a múlt évi helyhatósági választások eredményeiről, a nemzeti kisebbségekről szóló törvény tervezetéről, a KMKSZ-nek az asszimiláció ellen folytatott harcáról. De kitért vidékünk egyik legkomolyabb problémájára, a környezetet károsító, elcsúfító szeméthelyzetre is, mellyel kapcsolatban kifejtette, hogy Magyarország ennek megoldásában is a segítségünkre siet. A vállalkozók már pályázhatnak nagy teljesítményű présgépekre, melyekkel össze lehet tömöríteni a szemetet, s úgy elszállítani azt a Jánosi mellett már működő hulladékfeldolgozó üzembe. A továbbiakban pedig a közgyűlésen terítékre kerültek a kistérség működésével kapcsolatos kérdések is.            

Lajos Mihály