KMKSZ ISZ Civil Nap Tiszapéterfalván

2021. augusztus 10., 14:36

Tavaly nyártól eltérően idén a járványhelyzet enyhülése lehetővé tette nagyobb rendezvények lebonyolítását Kárpátalján is. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) minden erejével azon munkálkodott, hogy a már beharangozásra került, de mégis elmaradt 2020-as ISZ Feszt hiányát valamilyen módon pótolni tudja. Bár a karanténszabály megengedte, az időjárás sajnos közbeszólt, így az augusztus 1-re meghirdetett Ismerős Arcok-koncert elmaradt (de ami késik, az nem múlik). A szervezet azonban nem adta fel, és sikeresen tető alá hozott egy ifjúsági napot a tiszapéterfalvai stadion területén.

A kora délután kezdődő rendezvényen minden odaérkező találhatott magának elfoglaltságot – a gyerekek kitombolhatták magukat az ugrálóvárakban, és addig körözhettek a körhintán, amíg bírták, vagy amíg a szülők engedték, a felnőttek pedig különböző gasztronómiai finomságokat kóstolhattak és fogyaszthattak –, de ami a legfontosabb: végre-valahára egy nagyobb rendezvényen kapcsolódhatott ki minden arra vágyó. A délutáni programokra ingyenes volt a belépés.

A hivatalos megnyitón az állami és nemzeti himnuszokat követően Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke hatalmas örömmel köszöntette a résztvevőket, és mindenkinek felhőtlen, minőséges szórakozást kívánt. A DJ-k sorát DJ Norbi nyitotta meg, aki retró és napjaink slágereivel készítette elő a terepet DJ Szatmárinak, aki Kelet-Magyarország egyik legnépszerűbb lemezlovasaként nálunk is többször megfordult már, így sem őt, sem munkásságát nem szükséges bemutatni: mindenki jól ismeri határon innen és túl (Jucus sajnos nem tudott jönni). A két lemezpörgető úriember masszív alapot helyezett le hangulat szempontjából. Őket a szintén magyarországi G.w.M követett, aki rengeteg fiatalt vonzott Tiszapéterfalvára, és fergeteges hangulatot „kevert” a stadionban.

Akinek a lábában és a torkában még maradt szufla, az még örülhetett, hisz a buli még korántsem ért véget. Még G.w.M el sem hagyta a színpadot, de a következő fellépők már kilövésre készen várták, hogy becsatlakozzanak a hangulatfokozási munkálatokba. A Kárpátalján is nagy népszerűségnek örvendő Katapult DJ nemrégiben egy kisebb klubban lépett fel, így őket is meglepte az a tengernyi ember, akikkel a színpadra fellépve szembetalálták magukat.

És ha ISZ-es rendezvény, akkor DJ Miklov. Kárpátalja legismertebb és Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő kedvenc DJ-nk is odatette magát az utolsó egy órában és megtáncoltatta a fáradhatatlan, vagy csupán később kiérkező fiatalságot.

A hajnali háromig tartó mulatság egy kisebb viharral ért véget, azonban senkinek nem esett baja. A rendezvényre körülbelül három ezren látogattak ki.

Az ifjúsági nap nem jöhetett volna létre a helyi ISZ aktivisták munkája, a KMKSZ, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Tiszapéterfalvi kistérség, valamint a Miniszterelnökség - Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatása nélkül.

SD