Danyilov: Ukrajna nem marad földgáz nélkül az Északi Áramlat–2 elkészülte után

2021. augusztus 11., 09:08 , 1070. szám

Ukrajna felkészül az Északi Áramlat–2 (ÉÁ–2) orosz földgázvezeték beindításával kapcsolatos kockázatok elhárítására, az ország semmiképp nem marad földgáz nélkül – jelentette ki Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint az RNBO-titkár a Novoje Vremja rádiónak nyilatkozva elmondta, „azonnal előrebocsátom: Ukrajna biztosan nem marad földgáz nélkül”. Hozzátette: „Világos elképzelésünk és energiabiztonsági stratégiánk van, minden ilyen kérdést vizsgálunk.”

Danyilov azt is kifejtette, hogy Oroszország ÉÁ–2-vel kapcsolatos nyilatkozatainak a hátterében az áll, hogy hamarosan választásokat tartanak az állami Dumába. „Tudni kell Oroszország lépéseivel kapcsolatban, hogy szeptember 19-én ott választások lesznek, és nagyon sok jelenlegi folyamatnak, köztük a hangzatos orosz nyilatkozatoknak, belpolitikai okai vannak” – mutatott rá. Ugyanakkor jelezte: „Nem szabad lazítanunk, Oroszország számunkra állandó és percenkénti kockázat.”

(vb/rbc.ua)