Nehéz erőpróbák előtt a Minaj FC

Labdarúgás

2021. augusztus 11., 11:18 , 1070. szám

Az első játéknaphoz hasonlóan a 3. fordulóban is elmaradt a Minaj FC labdarúgócsapatának soron következő találkozója az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Vaszil Kobin együttese az Európa Konferencia Ligában érdekelt Kolosz Kovalivkát látta volna vendégül, de ezt a mérkőzést is későbbi időpontban pótolják.

A harmadik játéknap legnagyobb meglepetését az egy hete Ungváron vereséget szenvedett FK Olekszandrija okozta azzal, hogy Kijevben vendégként 2-1-re legyőzte a legutóbbi ezüstérmes és a keddi BL-selejtezőjét Genkben ugyanilyen arányban megnyerő Sahtar Donyecket. Érdekesség, hogy a végeredmény már a 21. percben kialakult: Tretyakov vezető találatára a donyecki Kornyijenko még válaszolt ugyan, de a 21. percben esett Kovalec-gól az Olekszandrija győzelmét jelentette.

A címvédő és BL-főtáblás Dinamo Kijev a Zorja Luhanszk vendégeként nyert nehezen, és az ugyancsak két meccset játszó Gyesznához hasonlóan még hibátlan a bajnokságban.

Eredmények: Metaliszt Harkiv–Csornomorec Odessza 3-2, Ruh Lviv–Veresz Rivne 2-1, Dnyipro–Mariupol 2-1, Sahtar Donyeck–Olekszandrija 1-2, Vorszkla Poltava–FK Lviv 4-1, Zorja Luhanszk–Dinamo Kijev 1-2. A Gyeszna Csernyihiv–Inhulec Petrove találkozót lapzártánk után rendezik.

Az egyformán 7 pontos Vorszkla és Dnyipro mögött a Dinamónak és a Gyesznának 6-6 pontja van.

Az egy mérkőzésen szerzett 3 pontjával még szintén hibátlan Minaj FC szerdán Kijevben lép pályára a Dinamo elleni elmaradt találkozóján, míg három nappal később a Zorja lesz az ellenfele a 4. fordulóban, amelynek ugyancsak az ukrán főváros ad otthont.

(tamási)