Kárpátaljai borok és ízek útja – enogasztronómiai fesztivál a Munkácsi járásban

2021. augusztus 12., 14:32 , 1071. szám

A Kárpátaljai borok és ízek útja elnevezést kapta az első kárpátaljai eno­gasztro­nómiai fesztivál, melyet a munkácsi járási Királyfiszállás (Szolocsin) egyik vendéglátóipari egységének területén rendeztek meg augusz­tus 10-én. Az eno­gasztro­nó­mia nem más, mint az ízekre való emlékezés, az ízek összekötése élményekkel, benyomásokkal.

A fesztiválra érkezők betekintést nyerhettek Kárpátalja különleges ízvilágába, kultúrájába és elhelyezkedéséből eredő sokszínűségébe. Az Ukrajna más régióiban már jelen lévő, Kárpátalján még gyerekcipőben járó kezdeményezéshez évről évre egyre többen csatlakoznak.

A rendezvényen a vendégek megismerkedhettek a régió turisztikai és rekreációs lehetőségeivel, bővíthették ismereteiket Kárpátalja kulturális és történelmi örökségéről, valamint megkóstolhatták a helyi kézműves söröket, borokat, ételeket és ínyencségeket is.

A Beregszászi járást éttermek, biogazdaságok és szállodák képviselték.

A turisták elmondása szerint nem csupán jól érezték magukat, hanem megcsodálhatták az igazi Kárpátalját, megismerkedhettek a környék egyedi adottságaival, amelyekről korábban tudomásuk sem volt.

A helyszínen kárpátaljai népi zenekarok, énekcsoportok és más előadók szórakoztatták az érdeklődőket.

ZsT