Első pontjait szerezte az Ungvári FC, először kapott ki Munkács

Labdarúgás

2021. augusztus 18., 09:41 , 1071. szám

Az ukrán másodosztályban a 4. fordulóig kellett várni az első ungvári pontszerzésre, amely akár győzelem is lehetett volna.

A Voliny Luck elleni idegenbeli találkozón Mihajlo Ivanicja csapata szerzett vezetést a második félidő 7. percében, amikor is a 38 éves kora ellenére az együttes legjobbjának számító Adrian Pukanics vette be a hazaiak hálóját szép szabadrúgásgóllal. Sajnos, a legvégén, a 90. percben Vojtyihovszkij egyenlített, így a vendégeknek meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Nem túl jó hír a kárpátaljai együttes számára, hogy a csapat egyik legjobbja, Jurij Csonka elhagyta a klubot (a hírek szerint visszatér majd Nagyszőlősre).

A bajnokságban a Metaliszt és a Krivbasz vezet egyformán 12 ponttal, az ungváriak 1 ponttal az utolsó, 16. helyet foglalják el. A hét végén sorra kerülő 5. fordulóban lehet zárkózni, akkor az utolsó előtti Ahro VPK látogat el a kárpátaljai megyeszékhelyre.

* * *

A bajnokságot két győzelemmel kezdő, majd döntetlennel folytató Munkácsi FC a 4. játéknapon elszenvedte első vereségét. Vitalij Sumszkij csapata az országos harmadosztályú pontvadászat A csoportjában 3-1-re maradt alul a Niva Vinnicja vendégeként.

A Latorca-partiak 7 ponttal a 7. helyen állnak, és a hét végén az eddig még hibátlan, 12 pontjával listavezető Kijev melletti Livij Bereh csapatát látják vendégül.

(felvégi)