Pontszerzés a Zorja ellen

Labdarúgás

2021. augusztus 18., 08:37 , 1071. szám

Eseménydús héten van túl a Minaj FC labdarúgócsapata.

A labdarúgásunk élvonalában szereplő kárpátaljai együttes előbb az első fordulóból elhalasztott Dinamo Kijev elleni találkozóját pótolta az ukrán fővárosban, amelyen 2-0 arányú vereséget szenvedett. A fővárosiak találatait Bujalszkij és Ramirez szerezte az első játékrészben.

A hét végén lebonyolított 4. fordulóban Vaszil Kobin csapata a Zorja Luhanszk vendége volt, és Oleh Horin találatával az 54. percben megszerezte a vezetést. Alig tíz perc elteltével a csereként nem sokkal előtte pályára lépett Allahjan egyenlített.

A mérkőzésből hátralévő közel félórában a Zorja állt közelebb a győzelemhez, Kucser kapus többször is bravúrral védett, ám amikor már ő is tehetetlen volt, akkor a felső léc hárított. Végül maradt a vendégek számára sikeresnek mondható 1-1-es végeredmény.

Ez volt a játéknap leggyakoribb eredménye, hiszen további három találkozó is hasonló végeredménnyel zárult.

Eredmények: Zorja Luhanszk–Minaj FC 1-1, Sahtar Donyeck–Metaliszt Harkiv 2-0, Veresz Rivne–Vorszkla Poltava 1-1, Gyeszna Csernyihiv–Dnyipro 2-1, Kolosz Kovalivka–Ruh Lviv 1-1, FK Lviv–Olekszandrija 1-1.

A Mariupol–Csornomorec, illetve az Inhulec–Dinamo Kijev találkozókat később rendezik.

A bajnoki tabellát a hibátlan Gyeszna vezeti 12 ponttal az ugyancsak pontveszteség nélkül álló, 3 meccsből 9 pontnál tartó Dinamo előtt. A 4 pontjával 10. Minaj FC augusztus 21-én az újonc Veresz Rivne otthonába látogat.       

(tamási)