Visken is bemutatták a Kárpátalja magyar szemmel című útikönyvet

2021. augusztus 27., 19:17 , 1073. szám

A Felső-Tisza-vidéken is bemutatták a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács Kárpátalja magyar szemmel című útikönyvét augusztus 24-én. A kiadvány a vidék turisztikai látványosságait, történelmi nevezetességeit, gasztronómiáját foglalja magába. Tarpai József, a Kárpátaljai Turisztikai Tanács alelnöke szerint hiánypótló publikáció született, amely nagyban segíti a kárpátaljai turisztikai élet népszerűsítését. „Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy létrejött a kiadvány, hiszen rengeteg nevezetes helye van vidékünknek, melyek a mieink, s melyekre büszkék lehetünk. Szeretnénk, ha a kiadvány ukrán nyelven is megjelenne, hogy az ide látogató ukrán turisták is megismerjék vidékünket a mi szemünkkel” – mondta el Tarpai József.

A kiadványon több olyan, a gyakorlatban évtizedek óta tevékenykedő turisztikai szakember dolgozott, akik számára a kárpátaljai turisztikai élet a mindennapokat jelenti. Csizmár Sarolta, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács tagja a 90-es évek óta foglalkozik a falusi turizmussal Kárpátalján, a könyv egyik szerzőjeként fontosnak tartotta, hogy az épített örökség mellett a gasztronómia is megjelenjen a kiadványban.

„A turisztikai tanácsban nincs olyan ember, aki ne segített volna az útikönyv megjelenésében. A 90-es években, amikor falusi turizmussal kezdtünk foglalkozni, nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen nem volt olyan kézzel fogható reklámanyag, amely bemutatta volna vidékünk látnivalóit. A kiadvány által olyan átfogó publikáció született Kárpátaljáról a turisztikai szférában, amely megfelelő pontossággal mutatja be a vidék turisztikai látványosságait” – mondta Csizmár Sarolta.

A kiadványt októberben ukrán nyelven is kezükbe vehetik az érdeklődők, ezáltal az ukrán turisták számára is elérhetővé válnak a magyar érdekességek és látnivalók Kárpátalján.         

VE